• Fieragricola Verona
  • 30.01.2020. 13:30
  • Verona, Italija

Italijani superiorni u voćarstvu, ali ne zaostaju ni u stočarstvu

Održava se duže od veka, jedini u Italiji pokriva sve teme i područja u poljoprivredi.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 187
  • 32
  • 0

Sadilice za povrće, mašine za berbu voća, grožđa, specijalizovana mehanizacija za rad u vinogradu, kao i brojna inovativna rešenja ono su po čemu je sajam u Veroni jedinstven. I možda bismo pomislili da je sve u senci maslina, vina, grožđa i voća i ono što se događa u stočarskom delu Fieragricola je zaista fantastično. Izložba stočarstva je zasigurno u samom vrhu svetskih sajmova, a svakako možemo svedočiti i o razvijenosti italijanskog stočarstva. Zaista imamo od njih šta da naučimo. 

Fieragricola je već više od veka značajan događaj u svetu poljoprivrede koji se održava u Veroni početkom februara svake parne godine, posebno zbog toga, što jedini u Italiji pokriva sve teme i područja u poljoprivredi. Velika posećenost i širok spektar izlagača, radionica, stručnih i naučnih susreta pozicioniraju ovaj četvorodnevni sajam kao važno mesto susreta za razgovor o poljoprivrednim temama na nivou Evropske unije.

U foto-galeriji ispod pogledajte šta smo zabeležili na ovogodišnjem Sajmu u Italiji. 


Foto prilog


Tagovi

Verona Fieragricola Sajam Sadilice Poljoprivredna mehanizacija


Autor

Damir Rukovanjski

Diplomirani agronom - dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik. Urednik EU agro info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnista Agrokluba od 2008. godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sedamdesetogodišnja Mirka Selaković iz Mladosti plete od svoje pete godine. Nekada su to bili odevni... Pročitaj celu belešku »