Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani srpske kajsije
  • 11.07.2015. 08:30

Kajsijada u Miokovcima

U Miokovcima, čiji stanovnici od kajsije "uberu" milion evra, 11. i 12. jula održaće se Kajsijada – Dani srpske kajsije, a u sklopu manifestacije održaće se i okrugli stol sa prigodnim temama.

Foto: depositphotos.com
  • 471
  • 9
  • 0

Dani srpske kajsije - sedma smotra privrednog, kulturnog i duhovnog srpskog sela biće danas otvorena i trajaće do 12. jula u čačanskom selu Miokovci gde se to voće uzgaja na više od 200 hektara. Godišnji prinos od kajsije iznosi oko 3,5 hiljade tona, a stanovnici ostvaruju prihod od oko milion evra.

Biće postavljene izložbe kajsije, prerađevine od ovog voća, umetničkih radova kao i starih rukotvorina, a Kajsijada će biti otvorena turnirom u malom fudbalu u subotu, dok je glavni program predviđen za dan kasnije.

Domaćin Kajsijade, predsednik udruženja Miokovačka kajsija Vojkan Tomić pozvao je građane Čačka i okoline da posete smotru.

Tokom manifestacije biće održan okrugli stol, a glavna tema biće razlozi i posledice propadanja mlađih zasada kajsije na teritoriji Čačka i okoline, kao i mere koje se mogu preduzeti da bi se to sprečilo.

I ove godine na Danima kajsije nastupiće KUD Abrašević, kao i društva iz Mojsinja, Ljubića, Brđana, a posetioci će moći da uživaju u dečijem recitalu koji su pripremili učenici OŠ "Stepa Stepanović" iz Miokovaca.

Organizatori manifestacije su grad Čačak, udruženje proizvođača Miokovačka kajsija i MZ Miokovci koji i ove godine najavljuju bogat program.

Foto: depositphotos.com; deerphotos


Izvori

Tanjug


Tagovi

Kajsijada Miokovci Dani srpske kajsije Čačak Miokovačka kajsija Vojkan Tomić Smotra Prinosi Izložbe kajsije