Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Industrijska konoplja
  • 16.03.2023. 12:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

Konferencija o potencijalu industrijske konoplje u Privrednoj komori Vojvodine

Biće govora o benefitima industrijske konoplje, njenoj ulozi u cirkularnoj ekonomiji, primerima iz prakse u Republici Srbiji i drugo.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 115
  • 41
  • 0

Prva konferencija "Potencijal industrijske konoplje za privredu Republike Srbije - proizvodnja bezbedne, nutritivno vredne i ekološki prihvatljive hrane" u organizaciji Udruženja "Eko Sinergija" biće održana 23. marta u Master centru Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu.

Pozdravnu reč imaće sekretar udruženja Privredne komore Srbije Branislav Mamić i dekan Tehnološkoj fakulteta u Novom Sadu prof. dr Biljana Pajin, dok će se u uvodnom obraćanju predstaviti rukovodilac sektora za alternativno bilje Instituta NS seme dr Vladimir Sikora, kao i Aleksandar Bogunović ispred Privredne komore Srbije.

Industrijska konoplja: Srpska regulativa u suprotnosti sa svetskom?

Biće govora o benefitima industrijske konoplje, njenoj ulozi u cirkularnoj ekonomiji, primerima iz prakse u Republici Srbiji i drugo.


Povezana biljna vrsta

Industrijska konoplja

Industrijska konoplja

Sinonim: - | Engleski naziv: Hemp | Latinski naziv: Cannabis sativa L.

Konoplja je poznata kao biljka za proizvodnju vlakana od pre oko 5 000 godina, a znatno kasnije kao lekovita biljka za korištenje hašiša. Podstiče iz srednje Azije. Nastala je od... Više [+]

Tagovi

Industrijska konoplja Konferencija Privredna komora Vojvodine Vladimir Sikora Biljana Pajin Jura Zubac


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da li ste znali da je lukovica narcisa otrovna i da se nikada ne kombinuje u buketu sa drugim cvetovima baš zbog te otrovnosti? Sadrži materije koje teraju miševe, veverice, srne i zečeve.