Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Resavski poljoprivredni sajam
  • 11.09.2015. 19:00

Krava iz Dublja šampion Resavskog sajma

Šampionka 53. međunarodnog Resavskog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava iz Dublja, vlasnika Dragana Todorovića, koja je ovom prilikom osvojila nagradu od 50.000 dinara.

Foto: svilajnac.rs
  • 80
  • 3
  • 0

Krava Dragana Todorovića iz sela Dublja apsolutna je šampionka 53. međunarodnog Resavskog poljoprivrednog sajma u Svilajncu.

Njoj je pripala nagrada od 50.000 dinara, dar Skupštine opštine Svilajnac. Krava Nemica u laktaciji za 310 dana daje 6.150 litara mleka, izjavio je pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu, Goran Despotović.

Na sajmu je bilo izloženo 120 grla stoke simentalske pasmine, a sva izložena grla opština je nagradila sa po 5.000 dinara. Izložena grla ocenjivana su po katgorijama: junice, prvotelke, krave i šampionka sajma najbolje u svojim kategorijama opština je nagradila sa po 40.000 dinara, a njihove pratilje sa 20.000 dinara.

Selekciju izloženih goveda izvršili su stručnjaci Osnovne ZOO službe opštine Svilajnac. Sajam je jutros u 10 sati otvorio predsednik Skupštine opštine Svilajnac, Miroslav Marinković, a održan je u krugu Poljoprivredno veterinarske škole, na mestu gde je podignut spomenik kravi simentalki u prirodnoj veličini, rad Dobrinka Rolića.

Uz goveda, na sajmu su bile izložene i ovce više rasa, poljoprivredna mehanizacija, proizvodi od meda Resavskih pčelara, a predstavili su se i proizvođači stočne hrane, semena i sredstava za zaštitu bilja.

Sajam u Svilajncu je uvršćen 1998. godine u kalendar evropskih i svetskih izložbi i sajmova simentalske rase goveda odlukom Evropskog udruženja odgajivača simenstalske rase, čije je sedište u švajcarskom gradu Colikofenu.

Foto: svilajnac.rs


Izvori

Tanjug


Tagovi

Resavski poljoprivredni sajam Poljoprivredna mehanizacija Semena Sredstva za zaštitu bilja Pčelari Miroslav Marinković Svilajnac Stoka Dragan Todorović Goran Despotović

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Božanski cvetovi žutog narcisa.