• 19. Kupusijada
  • 31.10.2018. 13:00

Ljubitelji kupusa pravac u - Futog

Uz mnogobrojna jela od kupusa posetioci će imati priliku da probaju brojne tradicionalne proizvode iz cele Srbije.

Foto: Kupusijada Futog
  • 43
  • 4
  • 1

Tradicionalna 19. Kupusijada,  9. Susret tradicionalnih proizvođača Srbije kao i 4. Festival  "Terra Madre Futog" Slow Food pokreta i ove godine će biti održani u Futogu, kod Novog Sada. Futoška kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji - po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu. 

Ove godine biće održana u petak i subotu 2. i 3. novembra.

Na manifestaciji se promoviše projekat "Futoški kupus - brend Srbije" kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja  i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa. Za razliku od svih drugih kupusijada, na kojima se prikazuju razne vrste hibridnih sorti kupusa, Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Program potražite ovde.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad, a organizatori su: MZ Futog , KC Mladost Futog, Udruženje Futoški kupus i Poljoprivredna škola sa Domom učenika i osnovne škole  iz Futoga. 


Tagovi

Futog Kupusijada 2018 Program Futoški kupus


Autor

Đorđe Simović

Đorđe Simović

Agrarni novinar 15 godina. Objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi