• Biofach 2019
  • 15.02.2019. 20:00
  • Nirnberg

Ljudi, ideje i ukusi – moto sajma Biofach

Sajam Biofach u Nirnebrgu svake godine okuplja razne kako proizvode tako i ljude iz eko sveta. Ovo je mesto gde posetioci dele svoj strastveni interes za ekološku hranu, razmenjuju mišljenja, dogovaraju poslove, otkrivaju aktuelnosti u ovom sektoru i ostvaruju nove kontakte. 

Foto: Mladen Falamić
  • 42
  • 2
  • 0

Ekološka proizvodnja rastući je poljoprivredni sektor, a ekološki uzgojeni proizvodi sve traženiji, posebno na zapadu. 

Za sajam Biofach koji se održava od 13. do 16. februara u Nirnbergu, Nemačka, ekološka proizvodnja je više od etikete ili sertifikata - ekološko je znak za kvalitet, ali i uverenje da su se u proizvodnji odgovorno koristili prirodni resursi. 

Ljudi, ideje i ukusi - moto je sajma Biofach koji već 30 godina okuplja razne kako proizvode tako i ljude iz eko sveta. Ovo je mesto gde posetioci dele svoj strastveni interes za ekološku hranu, razmenjuju mišljenja, dogovaraju poslove, otkrivaju aktuelnosti u ovom sektoru i ostvaruju nove kontakte. 

Biofach okuplja sve one koji rade s poštovanjem prema životu, okolini i bližnjima. Mesto je to za one koji nisu mainstream, za poslovne žene, pionire u svojim poslovima, aktiviste, inovatore, kako lokalne, male proizvođače, tako i one veće, međunarodne. 

Paralelno s ovim sajmom održavaju se okrugli stolovi, prezentacije, otvorene panel diskusije o aktuelnim trendovima i razvoju ekološkog sektora. Naime, ekološko tržište je tržište budućnosti i zato je još važnije razmotriti kao želimo oblikovati tu budućnost - danas, stoji na stranicama Biofacha. 

U sklopu Biofacha održava se i Vivanes, sajam ekološke kozmetike. Prošle je godine ta dva sajma posetilo 3.218 izlagača te 50.000 posetilaca iz 134 zemlje. 


Tagovi

Biofach 2019 Ekološka proizvodnja Sertifikat


Autorka

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi