• Vinska nova godina
  • 19.11.2019. 11:00

Mačkov Dan mladog portugizera ovog petka u Irigu

Jedini događaj posvećen mladom vinu, Mačkov Dan, 12. po redu, održaće se ove godine u petak, 22. novembra, u Irigu.

Foto: Facebook/Mačkov podrum
  • 85
  • 4
  • 0

Mačkov Dan mladog portugizera, 12. po redu, biće održan u petak, 22. novembra od 17 časova, u Irigu. Tradicionalno ova manifestacija naziva se još i Vinska nova godina.

Reč je o jedinom događaju u Srbiji posvećenom mladom vinu. Od prošle godine preseljen je baš tamo gde vino i nastaje, na Frušku goru, u Irig. Po tradiciji svečano će se otvoriti prvo bure sa mladim vinom, koje je nastalo od grožđa iz berbe 2019. godine.

Mis portugizera i Vitez mladog vina

Biće organzovan bogat program kolažnog tipa. Proglasiće se i pobednik na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, najstarijem konkursu ovog karaktera u Srbiji. Takođe biće izabran i Vitez mladog portugizera. Titulu je ove godine poneo domaći televizijski i pozorišni glumac, Aleksandar Dunić.

Pored navedenog, biće izabrana i Mis portugizera, u okviru konkursa Miss World Tourism Serbia, a nastupiće i Ana Sinicki, operska pevačica, kao i tamburaši i folklorni ansambl KUD "Zmaj" iz Iriga.

Uz podršku Opštine Irig, program je dopunjen i koncertom muzičke grupe "Apsolutno romantično" i degustacijom vrhunskih delikatesa proizvođača iz Iriga i okoline (sirevi, mesne prerađevine, slatko). Manifestacija, kao i degustacija portugizera svatovca su besplatni.


Tagovi

Vinska Nova godina Mladi portugizer Mlado vino Opština Irig Aleksandar Dunić Ana Sinicki Mačkov dan


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li neko zna koja je ovo vrsta kruške... Drvo je staro više od 100 godina. Plod je više okrugao, a... Pročitaj celu belešku »