Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska nova godina
  • 19.11.2019. 11:00

Mačkov Dan mladog portugizera ovog petka u Irigu

Jedini događaj posvećen mladom vinu, Mačkov Dan, 12. po redu, održaće se ove godine u petak, 22. novembra, u Irigu.

Foto: Facebook/Mačkov podrum
  • 126
  • 4
  • 0

Mačkov Dan mladog portugizera, 12. po redu, biće održan u petak, 22. novembra od 17 časova, u Irigu. Tradicionalno ova manifestacija naziva se još i Vinska nova godina.

Reč je o jedinom događaju u Srbiji posvećenom mladom vinu. Od prošle godine preseljen je baš tamo gde vino i nastaje, na Frušku goru, u Irig. Po tradiciji svečano će se otvoriti prvo bure sa mladim vinom, koje je nastalo od grožđa iz berbe 2019. godine.

Mis portugizera i Vitez mladog vina

Biće organzovan bogat program kolažnog tipa. Proglasiće se i pobednik na konkursu za najlepšu pesmu o vinu, najstarijem konkursu ovog karaktera u Srbiji. Takođe biće izabran i Vitez mladog portugizera. Titulu je ove godine poneo domaći televizijski i pozorišni glumac, Aleksandar Dunić.

Pored navedenog, biće izabrana i Mis portugizera, u okviru konkursa Miss World Tourism Serbia, a nastupiće i Ana Sinicki, operska pevačica, kao i tamburaši i folklorni ansambl KUD "Zmaj" iz Iriga.

Uz podršku Opštine Irig, program je dopunjen i koncertom muzičke grupe "Apsolutno romantično" i degustacijom vrhunskih delikatesa proizvođača iz Iriga i okoline (sirevi, mesne prerađevine, slatko). Manifestacija, kao i degustacija portugizera svatovca su besplatni.


Tagovi

Vinska Nova godina Mladi portugizer Mlado vino Opština Irig Aleksandar Dunić Ana Sinicki Mačkov dan


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.