Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • U smiraj dana
  • 19.07.2019. 13:00

Manifestacija koja pruža sklad sa prirodom, budite deo ovog jedinstva

Manifestacija će se održati subotu, 27. jula, sa početkom u 17 sati u Deliblatskoj peščari. Predviđen je bogat kulturno - umetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce, kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom, u smiraj dana.

Foto: Zoran Kompar, Bojan Vojnov
  • 195
  • 8
  • 0

Tradicionalna manifestacija, U smiraj dana, predstavlja ekološko - rekreativni događaj čiji je cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara.

Ove godine, održaće se u subotu, 27. jula, sa početkom u 17 sati u Deliblatskoj peščari, u naselju Leanka, osam kilometara udaljenom od sela Dolovo. Predviđen je bogat kulturno - umetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce, kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom, u suton dana. Dužina staze je sedam kilometara.

Nakon šetnje, uživajte u izložbi

U okviru šetnje, planira se dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku Sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem. U blizini su i lokacije na kojima su snimani filmovi Ko to tamo peva, Varljivo leto 68. i još mnogi drugi dokumentarni filmovi i spotovi.

Nakon šetnje, uživajte u zalsku sunca i prirodi 

Po završetku šetnje, predviđen je povratak na domaćinstvo u naselju Leanka, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

U okviru manifestacije predstaviće se i izložba Deliblatska peščara 1818 - 2018  PESAK - VETAR - ČOVEK, kao delo Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu, a kada Sunce zađe i zvezde zasvetlucaju, gosti će moći da uživaju u dokumentarnim filmovima o prirodi na otvorenom.

Budite deo sklada sa prirodom

U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom i barem na kratko biti deo harmonične celine sa prirodom.

Završetak manifestacije predviđen je za 23 sata. Cena ulaska u rezervat za odrasle iznosi 100 dinara, a za decu 50 dinara.

 


Tagovi

Manifestacija U smiraj dana Deliblatska peščara Šetnja


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.