Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pudarski dani
  • 28.08.2023. 10:30
  • Sremski okrug, Vojvodina, Irig

Manifestacija u čast pudara sredinom septembra u Irigu

Sama manifestacija je bogata programskim sadržajem poput kuvanja pudarskog paprikaša i starinskih kolača. A posebno je interesantna Vinska ruta i obilazak vinograda.

Foto: Depositphoto/nd3000
  • 157
  • 22
  • 0

Opština Irig, Mesna zajednica Irig, Turistička organizacija Opštine Irig i Društvo "Irižana" organizuju 31. Pudarske dane od 14. do 16. septembra. Ova turističko - privredna i kulturna manifestacija posvećena je "pudaru" - čuvaru vinograda, ali i vinogradu i vinu, navodi se u saopštenju.

Sama manifestacija je bogata programskim sadržajem poput dečijeg programa, nadmetanja u pravljenju fenjera od bundeve za najmlađe kao i maski, kuvanje pudarskog paprikaša i starinskih kolača. A posebno je interesantna Vinska ruta i obilazak vinograda.

Šta se izlaže na manifestaciji? (foto: Opština Irig)

U takmičarskom delu programa biće izabran najbolji vinograd, najbolje vino, rakija i najbolji podrum. I ove godine neće izostati defile zaprega ni gađanje iz praćke.

Bogar kulturno - umetniči program biće popunjen nastupima folklornih grupa i pevača kao i koncertima Garavog sokaka, Viki Miljković i Halida Muslimovića kao i tamburaša.


Tagovi

Pudarski dani Manifestacija Vinari Vinogradi Irig Turistička organizacija Opštine Irig Pudarski paprikaš


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...