Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pudarski dani
  • 28.08.2023. 10:30
  • Sremski okrug, Vojvodina, Irig

Manifestacija u čast pudara sredinom septembra u Irigu

Sama manifestacija je bogata programskim sadržajem poput kuvanja pudarskog paprikaša i starinskih kolača. A posebno je interesantna Vinska ruta i obilazak vinograda.

Foto: Depositphoto/nd3000
  • 152
  • 22
  • 0

Opština Irig, Mesna zajednica Irig, Turistička organizacija Opštine Irig i Društvo "Irižana" organizuju 31. Pudarske dane od 14. do 16. septembra. Ova turističko - privredna i kulturna manifestacija posvećena je "pudaru" - čuvaru vinograda, ali i vinogradu i vinu, navodi se u saopštenju.

Sama manifestacija je bogata programskim sadržajem poput dečijeg programa, nadmetanja u pravljenju fenjera od bundeve za najmlađe kao i maski, kuvanje pudarskog paprikaša i starinskih kolača. A posebno je interesantna Vinska ruta i obilazak vinograda.

Šta se izlaže na manifestaciji? (foto: Opština Irig)

U takmičarskom delu programa biće izabran najbolji vinograd, najbolje vino, rakija i najbolji podrum. I ove godine neće izostati defile zaprega ni gađanje iz praćke.

Bogar kulturno - umetniči program biće popunjen nastupima folklornih grupa i pevača kao i koncertima Garavog sokaka, Viki Miljković i Halida Muslimovića kao i tamburaša.


Tagovi

Pudarski dani Manifestacija Vinari Vinogradi Irig Turistička organizacija Opštine Irig Pudarski paprikaš


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Alen Dinar je mladi poljoprivrednik iz Visokog. Za njegovu proizvodnju kažu da je najljepša lokalna priča ispisana jezikom prirode. Uskoro donosimo priču s njegovog gazdinstva, ali i odgovore na Vaša pitanja! Pišite ih u komentarima 👇 #seo... Više [+]