Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruitnet Forum 2019
  • 03.10.2019. 11:00

Međunarodni Fruitnet Forum okuplja svetske stručnjake u voćarstvu

Fruitnet Forum South - East Europe, kao jedan od vodećih međunarodnih događaja umrežavanja u industriji proizvođača svežeg voća i povrća, održaće se u Beogradu, 6. i 7. novembra. Na forumu će učestvovati regionalni i međunarodni stručnjaci iz sektora uzgoja voća i povrća.

Foto: www.fruitnetforumsee.com
  • 164
  • 7
  • 0

Fruitnet Forum South - East Europe, kao jedan od vodećih međunarodnih događaja umrežavanja u industriji proizvođača svežeg voća i povrća, održaće se u Beogradu, 6. i 7. novembra. Na forumu će učestvovati regionalni i međunarodni stručnjaci iz sektora uzgoja voća i povrća, istaći će se nove strategije za privlačenje investicija, jačanje saradnje, poboljšanje kvaliteta i proširenje na nova tržišta. 

Međunarodna medijska kuća, Fruitnet, okupiće po četvrti put internacionalne aktere u oblasti svežeg voća i povrća na Forumu za Jugoistočnu Evropu. Konferencija je posvećena istraživanju novih mogućnosti ovog regiona u oblasti proizvodnje voća i povrća, sa posebnim osvrtom na tehnologiju, sorte, tržišta i saradnju.

Optimalni put za Jugoistočnu Evropu

Kao izvor svežeg voća i povrća, region Jugoistočne Evrope ubrzano dobija na značaju, a Ivana Marković iz kompanije Seedev predstaviće pregled investicionog tržišta u regionu, uključujući obuhvaćene mogućnosti i rizike.

Ovogodišnji događaj posebnu pažnju usmeriće na sektor bobičastog voća, a Hans Liekens iz uzgajališta Fall Creek Farm & Nursery sa sedištem u SAD, pružiće uvid u razvoj najboljih sorti borovnica, dok će Irakli Partsvania, iz gruzijske grupacije Vanrik Agro, istaći uzbudljiv potencijal za uzgoj merale, poznate i kao aronija ili divlja mušmula.

Iskustva evropskih tržišta

Džo Lambreht iz belgijske zadruge, BelOrta, razmotriće koristi koje pruža saradnja za postizanje najboljeg povraćaja na investicije uzgajivača dok će Yiğit Gökyiğit iz kompanije Alanar govoriti o iskustvima turskih izvoznika u otvaranju novih tržišta, uključujući tržišta u Istočnoj Aziji.

Ioanis Nanos sa Univerziteta Makedonija, govoriće o prednostima koje tehnologija "lanca blokova" može da ponudi sektoru voćarstva i povrtarstva u regionu, a Stiv Barker iz britanske kompanije Jupiter Marketing predstaviće rad te kompanije na proširenju poslovanja u Jugoistočnoj Evropi, uključujući i Grčku

Kako usmeriti region u oblasti proizvodnje svežeg voća?

Događaj će se zaključiti okruglim stolom o trenutnim trendovima i budućim usmerenjima regiona u oblasti proizvodnje svežeg voća i povrća. Među govornicima biće i Miloš Milovanović iz Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija, Julka Toskić iz marketinške agencije Agrobrand iz Srbije, Radu Nikulesku iz rumunske kompanije MerryBerry specijalizovane za bobičasto voće, kao i Peter Perendi iz kompanije Tesco Central Europe, maloprodajnog trgovačkog lanca. 

Tokom celokupnog događaja, B2B Kafe prisutnim delegatima omogućiće da se lično susretnu i razmotre poslovne mogućnosti sa međunarodnim kupcima iz zemalja kao što su Kina, Singapur, Ujedinjeno Kraljevstvo i Mađarska. 


Tagovi

Fruitnet Forum 2019 Fruitnet Sektor bobičastog voća Sektor voćarstva Međunarodni sajam B2B Kafe


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.