• Lekovito bilje
  • 02.03.2020. 11:00
  • Pčinjski okrug, Vranje

Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda u Vranju

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a kako je planirano, uz bogat prateći program, na šetalištu u centru grada, biće podeljeno 150 knjiga i CD-a o gajenju lekovitog bilja. Takođe, biće održana predavanja stručnjaka.

Foto: Julijana El Omari
  • 149
  • 7
  • 0

Grad Vranje, Savez pčelarskih organizacija Srbije, Udruženje za lekovito bilje Srbije "Dr Jovan Tucakov" i Društvo pčelara "Matica" iz Vranja organizovaće u Vranju, sedmog marta prvi Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Vranja.

Lekovite biljke koje možete da uzgajate u svojoj bašti

Sajam će otvoriti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković na trgu Staniše Stošića u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede Velimira Stanojevića, predsednika SPOS-a dr Rodoljuba Živadinovića i predsednika Udruženja za lekovito bilje "Dr Jovan Tucakov" Nebojše Stanojevića.

Značajna stručna predavanja

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a kako je planirano, uz bogat prateći program, na šetalištu u centru grada, biće podeljeno 150 knjiga i CD-a o gajenju lekovitog bilja. Takođe, biće održana predavanja stručnjaka sa temom o sakupljanja i gajenju lekovitog bilja, zatim o uzgoju medonosnog lekovitog bilja na pčelinjaku, pravljenju eteričnih ulja, kao i o pčelinjim proizvodima u unapređenju zdravlja.  

Facelija - izvrsna za pčele, ali i za zemljište

Detaljan program, možete preuzeti ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Sajam Vranje Lekovito bilje Medonosno bilje Ukrasno bilje Začinsko bilje Stručna predvanja


Autorka

Julijana El Omari

Julijana El Omari je diplomirani novinar, a svoju specijalnost pronašla je u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fotka br. 1: Gospođa čuvarkuća procvetala :) Fotka br. 2: Ekipa pije kafu da to proslavi. :) P. S. A... Pročitaj celu belešku »