Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šišanje ovaca
  • 19.04.2022. 16:00
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Senta

Međunarodno takmičenje u šišanju ovaca i kuvanju ovčijeg perkleta 24. aprila

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije seoskog načina života, prikazanje autohtonih vrsta domaćih životinja i očuvanje tradicije stočarstva.

Foto: Verica Matić
  • 336
  • 39
  • 1

Udruženje poljoprivrednika Senta "TDM Senta" i Savez agrarnih udruženja Vojvodine organizuju Međunarodno takmičenje u šišanju ovaca i kuvanju ovčijeg perkleta 24. aprila u Senti, objavljeno je na sajtu Turističke organizacije Srbije.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije seoskog načina života, prikazanje autohtonih vrsta domaćih životinja i očuvanje tradicije stočarstva. Pored ručnog i mašinskog striženja ovaca i raznih takmičenja, na štandovima se izlažu rukotvorine narodne radinosti, uz bogat kulturno-umetnički program.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije seoskog načina života

Podsetimo, orezivanje papaka i šišanje predstavlja rutinski posao za ovčare, međutim bez obzira što to ne rade veterinari, niti tehničari, potrebno je povesti više računa o svakoj ovci ponaosob. Ukoliko se šišanje ne odradi rizikuje se da bez obzira što su životinjama dati lekovi, paraziti se za vreme ispaše mogu prikačiti za vunu koja opada i mirovati sve dok životinji ne opadne imunitet, odnosno ne prođe delovanje preparata i kasnije prouzrokovati šugu.


Tagovi

Šišanje ovaca Manifestacija Senta Takmičenje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!