Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najstariji sajam
  • 02.06.2022. 17:20
  • Gradačac

Na 49. Sajmu šljive u Gradačcu prezentacija procesa pečenja rakije

Jedan od sadržaja ovogodišnjeg izdanja je i sajam pčelarstva s kongresom, koji će okupiti pčelare iz zemalja okruženja. Organizatori najavljuju zanimljiv i atraktivan kulturni program.

Foto: Gradačački sajam
  • 102
  • 17
  • 0

Počele su pripreme na organizaciji 49. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu. Privredno-turistička manifestacija, Sajam šljive će se održati od 24. do 27. avgusta. Očekivanja su da i ove godine, na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini, svoje proizvode predstave brojni domaći i izlagači iz inostranstva.

Prema najavama, među izlagačima će se naći proizvođači semenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

Bogat sadržaj

U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije biće organizovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Takođe, održaće se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa.

I ove godine će biti dodeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive.

Počele pripreme za 49. izdanje Gradačakog sajma (Foto: Sajma šljive)

"Gradačac je poznat kao privredno razvijen kraj sa bogatim kulturnim i turističkim potencijalima. Želja nam je da se ove godine na Sajmu šljive, pored brojnih gostiju, predstave domaći proizvođači i prerađivači, ali i zainteresovani privrednici sa širokom paletom proizvoda koji se mogu naći na domaćem i svetskom tržištu", rekao je voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gradačca Ensar Mešanović.

Dodao je kako nastavljaju sa dugogodišnjom tradicijom ove manifestacije, koja je mesto okupljanja, edukacije i druženja za sve izlagače i posetioce.

Sajam pčelarstva

Jedan od sadržaja ovogodišnjeg izdanja je i sajam pčelarstva sa kongresom, koji će okupiti pčelare iz zemalja okruženja, gde će se razmeniti iskustva u pčelarenju.

Organizatori najavljuju zanimljiv i atraktivan kulturni program, kao prateći deo. U etno-parku na jezeru Hazna biće organizovana "Gastro avlija na Hazni" gde će se pripremati jela i tradicionalne prerađevine od šljive i drugog sezonskog voća i povrća i prezentovan proces pečenja rakije.

Organizator ovogodišnjeg sajma je Turistička zajednica Grada Gradačca, a partner je Grad Gradačac.


Tagovi

Sajam šljive Gradačac Ensar Mešanović


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/