• Vinska manifestacija
  • 06.02.2020. 10:30
  • Grad Beograd, Beograd

Na sajmu BeoWine domaći i svetski proizvođači vina

Zainteresovani posetioci će moći da degustiraju domaća i svetska vina od 20. do 23. februara u hali 3 i 3A, od 10 do 19 sati. Tokom poslednjeg dana, 23. februara, sajam će biti otvoren do 18 sati.

Foto: facebook/Sajam vina - BeoWine
  • 65
  • 3
  • 0

Jedan od najatraktivnijih sajmova u Srbiji, koji iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje je Sajam vina BeoWine koji će biti održan u glavnom gradu od 20. do 23. februara na Beogradskom sajmu.

Vinski turizam u Srbiji sve se više razvija, pa izlaskom srpskih vina na inostrano tržište, raste i broj malih i porodičnih vinarija. Radi podsećanja, u prošloj godini procenjuje se da je samo sa teritorije Šumadijskog okruga izvoz vina bio preko četiri miliona evra, gde se najviše od svih opština istakla Topola, poznata po vinarstvu i vinogradarstvu.

Izvoz agrarnih proizvoda - 40 miliona evra!

Pored domaćih vinara, na BeoWine-u posetiocima će se predstaviti i regionalni i svetski poznati proizvođači vina, kao i vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju ovo "piće bogova". U ponudi će biti i najsavremenija oprema za vinarstvo i vinogradarstvo.

Za specifičnu, ali i široku publiku

Zainteresovani posetioci će moći da degustiraju domaća i svetska vina u hali 3 i 3A, od 10 do 19 sati. Tokom poslednjeg dana, 23. februara, sajam će biti otvoren do 18 sati.

Ova manifestacija koja se paralelno održava sa Sajmom turizma, usmerena je na poslovno orijentisanu publiku, a ujedno je i atraktivna za najširu publiku, ljubitelje vinske kulture i vinskog turizma, navodi se na sajtu Beogradskog sajma.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, porodična - roditelji sa decom do 16 godina je 800 dinara, dok je grupna 300.


Tagovi

Beogradski sajam BeoWine Sajam vina Vinski turizam


Autorka

Julijana El Omari

Julijana El Omari je diplomirani novinar, a svoju specijalnost pronašla je u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...