Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani šljive Blace
  • 04.08.2015. 10:20

Najbolja je blačka šljiva!

Dani šljive su simbol našeg mesta i postoji mnogo specifičnosti zbog kojih se razlikujemo od drugih.

Foto: danisljive.com
  • 119
  • 3
  • 0

Opština Blace najavila je danas da će od 21. do 23. avgusta oranizovati trinaestu po redu turističko - privrednu manifestaciju Dani šljive na kojoj se očekuje više od 100.000 posetilaca.

Iz opštine ističu da je sve spremno za početak fešte koju će otvariti ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Predsednik opštine Blace i organizacionog odbora Dana šljive Ivan Burgić rekao je da će biti mesta za sve posetioce manifestacije najavljujući veliki spektakl tokom tri dana manifestacije. On se zahvalio sugrađanima koji ustupaju svoje smeštajne kapacitete u korist manifestacije.

Rekordan broj gostiju

''Dani šljive su simbol našeg mesta i postoji mnogo specifičnosti zbog kojih se razlikujemo od drugih. Domaćini su spremni kao i svake godine, a očekujemo rekordan broj gostiju - najveće interesovanje vlada iz zemalja bivše SFRJ'', rekao je Burgić. Naglasio je da će mere bezbednosti učesnika i posetilaca manifestacije ove godine biti na najvišem nivou.

Blace je grad šljive i trudimo se da to i pokažemo javnosti, a sve u korist naših proizvođača, poručio je Burgić, dodajući da 2,5 miliona stabala šljive na teritoriji opštine obavezuju da se ulaži u promociju blačke šljive. Kako je navedeno, generalni pokrovitelji manifestacije su razvojni program Evropski Progres koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i mnogi lokalni privrednici.

Fond za donacije mladim poljoprivrednicima

Izrađen je veb sajt manifestacije putem kog će gosti moći da se upoznaju sa svim važnim informacijama. Urađena je i nova turistička karta Blaca po ugledu na svetske turističke destinacije, a prvi put na manifestaciji biraće se najbolji preduzetnik i preduzetnica u preradi šljive. Obezbeđen je i fond za donacije mladim poljoprivrednicima u iznosu od tri miliona dinara. Ove godine održaće se i naučno stručna predavanja iz oblasti voćarstva, biraće se najbolji šljivik, najbolja šljivova rakija, najlepši štand, a biće i žurke za najmlađe.

U saopštenju se ističe da će se cene noćenja u privatnim domaćinstvima kretati od tri do pet evra, dok je u smeštaj u hotelu i apartmanima nešto skuplji. Za one koji planiraju duži boravak, iz opštine navode da je uspostavljena saradnja sa susednim opštinama i preporučuju odmor u Lukovskoj i Prolom banji ili na Kopaoniku.

Na Danima šljive u muzičkom delu nastupiće i Svetlana Ceca Ražnatović, Kerber, trubački orkestar Dejana Jevđića, lokalni bend Alter ego, navedeno je u saopštenju.

Foto: danisljive.com


Izvori

Tanjug


Tagovi

Blace Dani šljive Snežana Bogosavljević Bošković Ivan Burgić Manifestacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer