Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Marko Čadež
  • 24.06.2015. 17:00

Nove investicije u srpsku poljoprivredu!

U fokusu razgovora bile su prehrambrena industrija, organska hrana i potencijali za saradnju na tom polju

  • 72
  • 5
  • 0

Da je učešće na Međunarodnim sajmovima izuzetno bitno za privredu svake zemlje pa tako i Srbije potkrepljuju reči Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije. Naime, Poljoprivredna komora Srbije učestvovala je na Međunarodnom sajmu Expo 2015. u Milanu.

"Ovo je dobra platforma na kojoj se preduzetnici mogu susretati i stoga je učestvovanje na Međunarodnim sajmovima kao što je Expo 2015. vrlo bitno. Privrednici se mogu sresti i razgovarati o poslu, a posebno su po tom pitanju važni B2B razgovori, koji omogućavaju dogovaranje konkretnih poslovnih projekata", naglasio je Čadež.

Stvoriti povoljniji privredni ambijent

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić smatra da najava novih investicija u oblasti poljoprivrede ohrabruje i da je to potvrda da je u Srbiji stvoren novi, povoljniji privredni ambijent. "Želimo da se osećate sigurno, da zaradite novac, da deo sredstava ostavite u našoj zemlji, a da sa ostalim raspolažete na najbolji način", rekao je ministar poljoprivrede Željko Sertić. Sertić je takođe naglasio da Srbiji predstoji vreme u kojem mora promeniti i unaprediti poslovni ambijent.

Na panelu na kojem je uz srpske predstavnike učestvovalo i oko 50 privrednika iz Srbije i više od sto predstavnika stranih kompanija iz oblasti poljoprivrede, u fokusu su bile prehrambrena industrija, organska hrana i potencijali za saradnju na tom polju.

"Govorili smo o mogućnostima investiranja i dolasku velikih italijanskih firmi u Srbiju, ali i o kooperacijama manjih kompanija, zajedničkim projektima i izlasku na treća tržišta", zaključio je Čadež.


Tagovi

Marko Čadež Privredna komora Srbije B2B razgovori Expo 2015 Željko Sertić Ivica Dačić Investicije Poljoprivreda Ulaganja


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.