Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 29.06.2020. 13:00

Novosadski festival vina Interfest sa novim terminom - od 9. do 11. jula

Vino i muzika su i dalje u modi, to ćemo dokazati i ovoga puta u Novom Sadu. Potrudićemo se da i atmosfera bude prijatna, protkana druženjem i prijateljskim ćaskanjem, onim što nam svima pomalo nedostaje, navode ispred Interfesta.

Foto: Facebook/InterFest festival vina
  • 195
  • 9
  • 0

Novosadski festival vina Interfest biće održan od 9. do 11. jula na Trgu slobode. U pomalo izmenjenim okolnostima i nakon odlaganja, zbog zabrane javnih okupljanja, termin održavanja manifestacije je pomeren za jul, saopštilo je Udruženje Interfest, a prenosi Ekapija.

Srpski vinari u doba pandemije dele sudbinu ostatka društva. Najveći udarac za prodaju vina donele su mere o zatvaranju restorana, a kasnije i smanjenje prometa u restoranima. Prodaja vina u restoranima za najveći broj vinara predstavlja najznačajniji kanal prodaje. Čak i oni vinari koji su svoju prodaju do sada bazirali na vinskom turizmu, osećaju posledice zbog nedostatka stranih turista, saopštili su organizatori.

Vinari razmatraju destilaciju vina u etanol za proizvodnju dezinficijensa

"Vino i muzika su i dalje u modi, to ćemo dokazati i ovoga puta u Novom Sadu. Potrudićemo se da i atmosfera bude prijatna, protkana druženjem i prijateljskim ćaskanjem, onim što nam svima pomalo nedostaje. Vino je tu da nas zanjiše uz muziku u dobrom ritmu i podseti da život teče dalje, bez obzira na izazove kojih smo i te kako svesni", navodi se u saopštenju.

Novi Sad ima čime da se pohvali po pitanju festivala, ali Interfest se izdvaja u odnosu na druge. On je prvi međunarodni skup vinara u Srbiji koji traje čitavih 15 godina i koji je najveći festival ove vrste ne samo u Srbiji nego i u okruženju, navodi se na zvaničnom sajtu Udruženja InterFest.


Tagovi

Festival vina Interfest Novi Sad Novosadski festival vina Udruženje Prodaja vina u restoranima Skup vinara


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...