Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oktoberfest
  • 16.10.2019. 15:15
  • Novi Sad

Novosadski sajam ovog vikenda ugostiće Oktoberfest 2019

Novosadski Oktoberfest održaće se uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada, 18. i 19. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma.

Foto: Fejsbuk/Novosadski Oktoberfest
  • 99
  • 4
  • 0

Rečima "Poteklo je!" gradonačelnik Minhena svake godine krajem septembra otvara Oktoberfest. Festival je poznat najpre po pivu, ali je mnogo više od toga.

"Tradicija Bavarske je ono što negujemo već četiri godine, uz kvalitetan muzički program, a perece, kobasice i veliki izbor vrsta piva samo su razlog više da Novosadski Oktoberfest okupi desetine hiljada posetilaca. Kao mesto koje okuplja sve ljubitelje piva, bavarskog duha i kvalitetne muzike i nakon tri uspešno održana Oktoberfesta u Novom Sadu, ovaj festival postao je jedan od najposećenijih događaja u Srbiji, a po broju izvođača i gostiju iz regiona prerastao je okvire naše zemlje", saopštavaju organizatori. 

U okviru muzičkog programa nastupiće neka od najpopularnijih imena regiona. Glavne zvezde Novosadskog Oktoberfesta 2019 su Van Gog, Električni orgazam, Dejan Petrović i Big Band, Jura Stublić i Film i mnogi drugi.

Prošlogodišnjih 15 hiljada posetilaca uživalo je u raznovrsnom muzičkom performansu, popilo se preko 35 hiljada litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

I ove godine organizovan je kasting za konobare i konobarice, zagrevanje pred festival uz muziku i pivo na Trgu slobode, razna takmičenja, od držanja krigli i za muškarce i za žene, pa do "Battle of the bands" prilike za neafirmisane bendove.

Novosadski Oktoberfest održaće se uz podršku Nemačke ambasade i Nemačko-srpske privredne komore, kao i grada Novog Sada, 18. i 19. oktobra u hali Master centra Novosadskog sajma.

Sve informacije možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.


Tagovi

Oktoberfest Novosadski Oktoberfest Pivo Kobasice Nemačka ambasada Novosadski sajam


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.