Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 21.04.2016. 11:50

Održana predavanja na temu ruralnog razvoja

U okviru razvojne saradnje između Razvojnog centra "Srce Slovenije" i Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine u opštinama Srbobran i Bački Petrovac su održana predavanja na temu podrške ruralnom razvoju.

  • 59
  • 2
  • 0

U okviru razvojne saradnje između Razvojnog centra "Srce Slovenije" i Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine u opštinama Srbobran i Bački Petrovac su održana predavanja na temu podrške ruralnom razvoju.

Prisutnima su predstavljene aktivnosti tima Razvojnog centra "Srce Slovenije" od strane direktorice Razvojnog centra, Aleksandre Gradišek. Željko Savić, predsednik LAG "Srce Slovenije" predstavio je primere uspešnih projekata, u Sloveniji, u oblasti ruralnog razvoja.

Kako funkcionišu LAG-ovi?

Ruralni razvoj
Predavanja na temu ruralnog razvoja

Saša Ceglar Vidmar, koordinator LAG "Srce Slovenije" je ukazala na to da LAG-ovi funkcionišu na sledećim principima: zaokružena teritorija, potrebe ljudi na terenu, pristup odozdo na gore, javnoprivatno partnerstvo, saradnja sva tri sektora, inovacije i formiranje funkcionalne mreže. Ove mreže su otvoren oblik saradnje, koji uvek omogućava pridruživanje novih članova.

"Država mora pripremiti svu legislativu, kako bi stvorila mogućnost za efikasno delovanje LAG-ova", zaključio je Boštjan Kos, stručnjak iz oblasti poljoprivrede. Robert Kaiserberger, stručnjak iz poljoprivrede je opisao proces i proceduru kroz koju se prolazi od tendera do investicije.

Događaj su organizovali Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine i Razvojni centar "Srce Slovenije" u saradnji sa opštinama.


Tagovi

Ruralni razvoj AP Vojvodina Razvojna agencija Srbobran LAG Bački Petrovac Aleksandra Gradišek Željko Savić Saša Ceglar Vidmar Boštjan Kos Robert Kaiserberger

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D