Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fruit Logistica
  • 19.03.2021. 15:00

Otkazana Fruit Logistica - vodeći sajam povrtarskog i voćarskog sektora

Sajam je planiran od 18. do 20. maja ove godine u Berlinu. Međutim, zbog loše epidemiološke situacije odložen je za februar sledeće godine.

Foto: FruitLogistica
  • 98
  • 26
  • 0

Otkazana je Fruit Logistica, jedan od najvećih sajmova u svetu kada su u pitanju voćarski i povrtarski sektor. Planiran je 18. do 20. maja ove godine u Berlinu, ali organizatori navode da su primorani da ga otkažu zbog pandemije virusa korona.

Planiran datum za sledeće održavanje je tek dogodine i to od 9. do 11. februara. Inače, ova manifestacija na površini od blizu 138 hiljada metara kvadratnih okuplja proizvođače svežeg voća i povrća, ali tamo se predstavljaju i brojni uvoznici, izvoznici, trgovci na veliko i malo, stručnjaci za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i svi koji čine deo velike slike ovoga sektora.

"Želeli smo da se ovaj događaj održi. Do sada se prijavilo više od 600 kompanija iz Evrope i sveta, ali izgledi za međunarodna putovanja u Berlin i velika okupljanja nisu dobri", saopštili su organizatori. 

Zahvalili su se svim zainteresovanim izlagačima na ukazanom poverenju i objavili da njihov celi tim radi na pripremanju ovog događaja za sledeću godinu.

"Učinićemo sve da naše jubilarno, 30. izdanje bude živopisan događaj na licu mesta", poručili su.

Voćari i povrtari iz Srbije zapaženi u Berlinu

Na ovom sajmu svake godine učestvuje više od 3.200 izlagača i blizu 80 hiljada posetioca kako bi ostvarili svoj puni poslovni potencijal u međunarodnoj trgovini svežim proizvodima. Takođe, svake godine se odabere i ideja s najboljim potencijalom pod nazivom "The Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). To je priznanje najistaknutijim inovacijama celog lanca snabdevanja voćem i povrćem, od proizvodnje do prodajnog mesta.

Ovaj jedinstven događaj nudi izvanredne mogućnosti umrežavanja i kontakata ne samo malih i srednjih kompanija već i onaj sa velikim globalnim igračima. Zbog koristi koje ovakvi sajmovi pružaju proizvođačima i zajednici nadamo se da će što pre ponovo zaživeti.


Tagovi

Fruit Logistica Sajam Otkazano Berlin


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D