Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Takmičenje u oranju
  • 04.03.2022. 19:00

Otkazano Svetsko prvenstvo u oranju u Rusiji

Ovo će biti treća godina kako se ne održava takmičenje u oranju. U 2020. i 2021. razlog je bila pandemija, a ove - rat u Ukrajini.

Foto: Depositphotos/ilfede
  • 104
  • 57
  • 0

Otkazano je 67. Svetsko prvenstvo u oranju, a koje je trebalo biti održano 13. i 14. avgusta u Sant Petersburgu, u Rusiji, odlučeno je na jučerašnjem sastanku organizacionog odbora. 

S ovim se globalnim takmičenjem pauziralo dve godine, zbog pandemije virusa korona, a poslednji put je održano 2019. u Minesoti, SAD. Na njemu je tada učestvovalo preko 60 orača iz 27 zemalja sveta. 

Svetska oračka organizacija podsetila je na svoj slogan Pax Arva Collat ​​- Neka mir kultiviše zemlju te da je ponašanje Rusije prema Ukrajini potpuno suprotno od ovog motoa.

Treba napomenuti da je ovo takmičenje nakon otkazivanja 2020., trebalo da bude održano 2021. u Irskoj, a kako bi se poklopilo sa 90. godišnjicom Nacionalnog saveza orača. Ali, pandemija je tada pomrsila i te planove. Stoga je, kako piše irishexaminer, plan da se organizuje upravo u toj zemlji 2023. godine. 

"Naše ruske kolege prihvatile su da se ovaj događaj ne može održati. Takođe, saosećamo sa ukrajinskom situacijom", izjavila je glavna sekretarka Svetske oračke organizacije En Mari Mekhju


Tagovi

Takmičenje u oranju Svetsko prvenstvo Otkazivanje Rat u Rusiji Ukrajina Irska


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.