Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agritechnica
  • 13.12.2021. 18:30
  • Hanover, Nemačka

Otkazuje se i Agritechnica 2022.

Zbog pogoršanja situacije sa pandemijom virusa Covid-19 i važećih službenih propisa, uslovi za održavanje vodeće svetske izložbe poljoprivrednih mašina više nisu ispunjeni i zbog toga se otkazuje Agritechnica 2022. godine.

Foto: Vedran Stapić
  • 183
  • 77
  • 0

S obzirom na trenutna dešavanja u Nemačkoj, ali i čitavom svetu, u vezi sa pandemijom virusa korona, rapidno rastućim brojem slučajeva kao i ograničenjima putovanja, DLG (Nemačko poljoprivredno društvo) kao organizator, VDMA (Udruženje poljoprivredni mehanizacije) i Savetodavni odbor izlagača sajma Agritechnica, zajednički su zaključili da više nisu ispunjeni uslovi potrebni za održavanje vodeće svetske izložbe poljoprivrednih mašina.

"Svi duboko žalimo što se Agritechnica 2022 ipak ne može održati - s jedne strane, jer je čitava industrija sa velikim nestrpljenjem očekivala svoj "vodeći sajam", a s druge strane, jer poljoprivrednici trenutno imaju koristi od brojnih inovacijskih rešenja u poljomehanizaciji, koja do sada nisu viđena na ovaj način", izjavio je dr Bernd Šerer, direktor VDMA pojasnivši kako noviteti u poljomehanizaciji, oprema i softverski alati nude značajan doprinos održivim i budućim proizvodnim procesima poljoprivrednih mašina.

Ovo je otkazivanje posebno teško palo dobitnicima nedavno dodeljenih nagrada za inovacije. 

Agritechnica zlato dodelila kombinovanom NeXaT traktoru

Ali, kako organizatori ništa ne prepuštaju slučaju, već je određen datum sledeće sajamske priredbe, Agritechica 2023, koja će se održati od 12. do 18. novembra 2023. u nemačkom Hanoveru. 


Tagovi

Agritechica 2023 Otkazano DLG Bernd Šerer Hanover


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.