Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biofest
  • 13.10.2022. 12:00
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Subotica

Otvoren 18. festival organskih proizvoda "Biofest" u Subotici

Priznanje "organski proizvod godine", u okviru ovogodišnjeg "Biofesta", pripalo je domaćoj fabrici dečje hrane za proizvod Nutrino organik, dok je priznanje "organski proivođač godine" pripalo Sanji Kuzmanović iz Čeneja.

Foto: Depositphoto/londondeposit
  • 71
  • 5
  • 0

Na ovogodišnjoj međunarodnoj manifestaciji posvećenoj organskim proizvodima u fokusu je digitalizacija u organskoj poljoprivredi, pa je na 18. izdanju Biofesta slogan "Nova generacija organskih farmera", prenosi subotica.com.

Kako se ističe na sajtu Turističke organizacije subotice, osnovno usmerenje manifestacije je jačanje kapaciteta organskih farmera i obezbeđivanje uslova za siguran plasman, te promovisanje ruralne sredine organizovanjem posete organskim farmama. Da bi se razvio ovaj vid proizvodnje, na Biofestu-u se organizuje izložba i promocija organske hrane i nagrađuju najbolji u ovom sektoru.

Nagrada za proizvod i proizvođača godine

Priznanje "organski proizvod godine", u okviru ovogodišnjeg "Biofesta", pripalo je domaćoj fabrici dečje hrane za proizvod Nutrino organik, dok je priznanje "organski proivođač godine" pripalo Sanji Kuzmanović iz Čeneja.

"Osluškujući potrebe roditelja koji su nam sugerisali da za svoje bebe žele hranu pripremljenu od domaćih, organskih proizvoda, bez aditiva i konzervansa, kreirali smo šest Nutrino organic proizvoda, a do kraja godine na tržište ćemo plasirati jos četiri", rekla je iz Nutrina organika Jelena Ilić. 

Šta je organska poljoprivreda, a gde je problem digitalne?

Kuzmanovićeva je rekla da se organskom proizvodnjom bave od 2015. godine. Kod njih je uglavnom zastupljeno povrtarstvo, od ove godine su počeli i sa ratarstvom, a imaju i manje zasade voća.

"Od organske poljoprivrede može pristojno da se živi. Počeli smo sa 0,8 hektara, a sada radimo na 3,5 hektara i imamo oko 3.200 kvadrata pod plastenicima", dodaje dobitnica nagrade.

U okviru 18. izdanja "Biofesta" u holu Otvorenog univerziteta upriličena je izložba bio proizvoda koju možete pogledati danas, 13. oktobra do 18 časova.


Tagovi

Biofest Organski proizvodi Organski farmeri Nutrino organik Sanja Kuzmanović Jelena Ilić Organska poljoprivreda Bio proizvodi


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u