Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 07.09.2018. 14:30

Otvoren 26. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam - ove godine 10% više izlagača

Perjanica i ponos sajma svakako je Državna stočarska izložba na kojoj će se ove godine predstaviti 200 izlagača sa oko 500 grla stoke. Na sajmu je izložena i najnovija mehanizacija, kao i produkti ručne radinosti, domaći proizvodi izlagača iz cele zemlje, njih čak nekoliko stotina, i oko 15 stranih izlagača.

Foto: Vedran Stapić
  • 156
  • 31
  • 0

Tradicionalna, velika sajamska manifestacija, 26. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam, otvoren je danas (7. septembra) u Gudovcu, nedaleko od Bjelovara u susednoj Hrvatskoj.

Bjelovarski sajam svečano je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ističući tom prilikom važnost stočarstva po kojem je ovaj bilogorski kraj i poznat.

Oporavak stočarstva u skorijoj budućnosti

"Poboljšanju i napretku hrvatske poljoprivrede u prilog idu i krediti s niskim kamatnim stopama, do svega 1%, koje poljoprivrednici imaju na raspolaganju, dok su za mlekarsku granu osigurani krediti s minimalnom kamatnom stopom od svega 0,1 odsto", reči su ministra Tolušića.

Dan savršen za obilazak Bjelovarskog sajma

Ove godine 200 izlagača stoke sa oko 500 grla

Jesenji međunarodni bjelovarski sajam jedna je od najvećih manifestacija u Hrvatskoj. Davorin Posavac direktor bjelovarskog sajma naglasio je da na sajmu ove godine ima deset odsto više izlagača u odnosu na prošlu godinu, kao i to da u naredna tri dana očekuju više od 40 hiljada posetilaca.

Na izložbi stoke ove godine biće izloženo oko 500 grla

Perjanica i ponos sajma svakako je Državna stočarska izložba na kojoj će se ove godine predstaviti 200 izlagača sa oko 500 grla stoke. Jedna od zanimljivih izložbi svakako je i Bambino kup mladih uzgajivača do 15 godina starosti, izložba koja uliva nadu u svetlu budućnost stočarstva.

Sajam je otvoren do nedelje

Napomenimo još da 26. Jesenji međunarodni bjelovarski sajam traje od 7. do 9. septembra i da će svaki posetilac, od onih najmanjih do najstarijih pronaći nešto za sebe. Na sajmu je izložena najnovija mehanizacija, ali i produkti ručne radinosti, domaći proizvodi izlagača iz cele zemlje, njih čak nekoliko stotina, kao i oko 15 stranih izlagača.  

Partner sajma je  Privredna gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.


Foto prilog


Tagovi

Jesenji međunarodni bjelovarski sajam Gudovac Tomislav Tolušić Sajam Bjelovar


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner