Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra
  • 22.08.2015. 18:00

Otvoren sajam poljoprivrede "Agra"

Otvoren je 53. Međunarodni sajam poljoprivrede i hrane “Agra”, koji se održava u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

  • 37
  • 1
  • 0

U Gornjoj Radgoni je svečano otvoren 53. Međunarodni sajm poljoprivrede i hrane "Agra". Svečanom otvorenju prisustvovala je ministarka poljoprivrede republike Srbije, Snežana Bogosavljević Bošković, potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, predsednik Slovenije Borut Pahor, ministar poljoprivrede Slovenije Dejan Židan kao i predsedavajući Saveta Evropske unije za poljoprivredu Fernand Etgen.

"Na ovom sajmu su srpski izlagači sa proizvodima organskog, ali i zaštićenog geo porekla, privukli pažnju svih posetilaca i učesnika", rekla je Bošković Tanjugu, navodeći da je to je još jedna potvrda da je ključni potecijal za razvoj malih proizvođača upravo u tim proizvodnjama.

Bogosavljević Bošković, koja je u radnoj poseti Sloveniji, rekla je da je u petak održana i ministarska konferecija na temu poljoprivreda bez GMO, a potvrdila je i da je tokom posete dogovorena još intenzivnija saradnja u oblasti promocije kvaliteta domaćih proizvoda, u kojoj od Slovenaca, kako je ocenila, možemo da preuzmemo značajana rešenja.

"Pored jačanja lokalnih tržišta, ulaganjem u proizvode za zaštićenim geo poreklom, obezbedićemo veću cenu našim proizvodima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Podićićemo poslovni imidž Srbije, imidž u poljoprivredi, kao i turistički naše zemlje", zaključila je ministarka.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Agra Sajam poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković Borut Pahor Fernand Etgen Dejan Židan Miroslav Vasin Srpski proizvođači GMO Zaštićeno geo poreklo Lokalna tržišta Ljubljana Slovenija