Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 24.08.2022. 17:00
  • Tuzla

Otvoren Sajam šljive - važna uloga struke i nauke

Smatramo da je uloga struke od velikog značaja, istakao je Ensar Mešanović, direktor sajma, te dodao da se naredne godine obeležava jubilej - 50 godina kontinuiteta u skromnim uslovima, uputivši molbu svima da pomognu u izgradnju novog sajmišta.

Foto: Selma Mujić
  • 88
  • 51
  • 0

Razvoj domaće proizvodnje mora biti imperativ - u najkraćem je poruka zvaničnika sa danas otvorenog 49. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu.  S ove najstarije specijalizovane manifestacije domaćini su pozvali sve vlade, na svim nivoima vlasti, da misle na poljoprivrednike jer budućnost domaće proizvodnje ovisi isključivo od pomoći države. 

"Smatramo da je uloga struke od velikog značaja", istakao je Ensar Mešanović, direktor sajma, te dodao da se naredne godine obeležava jubilej - 50 godina kontinuiteta u skromnim uslovima, uputivši molbu svima da pomognu u izgradnju novog sajmišta.

U iščekivanju jubileja - 50 godina Sajma

Za ovaj infrastrukturni poduhvat, grad je osigurao zemljište u centru, nadovezao se gradonačelnik Gradačca, Edis Dervišagić. Budući ekonomski razvoj se, kako je rekao, oslanja na preduzetnički duh, industrijsku proizvodnju i poljoprivredne resurse uz naglasak na segmente ekonomiji koji ostvaraju značajniji izvoz. 

"Poljoprivredni proizvođači sa područja našeg grada će ove godine proizvesti više hiljada tona šljive, kruške, jabuke, od čega veći deo neće biti adekvatno plasiran, to su zadaci na kojima zajedničkim snagama moramo raditi", poručio je prvi čovek ovog grada.

Domaće mora biti prioritet

U svojim obraćanjima, kantonalni ministri poljoprivrede, odnosno privrede, Tuzle i Sarajeva, Emir Begić i Adnan Delić, poručili su kako će se uključiti u pomoć poljoprivrednicima te kako je pred svima zadatak da se zaštiti brend gradačačke šljive. 

Poljoprivredna proizvodnja ne može imati napredak bez veza sa strukom i naukom, jasno je naglasio dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Muhamed Brka. 

Široka ponuda za posetioce

"Svedoci smo koliko nam je važna domaća proizvodnja, mislimo da će hrane uvek biti, da, samo je pitanje po kojoj ceni", rekao je profesor, te pozvao građane da kupuju domaće i cene proizvođače. 

Na sajmu je, osim domaćih proizvoda, izložena i mehanizacija, a istovremeno je danas počela i podsajamska aktivnost 5. Međunarodni sajam pčelarstva gdje se med nudi po povoljnijim cenama. 

Sajam traje do subote 27. avgusta u 16 sati. Danas, sutra i u petak sajamska vrata su otvorena od 10 do 19 sati, a ulaznica košta 2 KM (120 dinara). Kako je protekao prvi dan sajma pogledajte u našoj galeriji fotografija.


Foto prilog


Tagovi

Sajam Gradačački sajam Sajam šljive Ensar Mešanović Emir Begić


Autorka

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/