Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2016
  • 22.08.2016. 13:30

Otvorena 54. Agra u Gornjoj Radgoni

Od 20. do 25. avgusta ove godine održava se Poljoprivredni sajam u Gornjoj Radgoni.

  • 301
  • 19
  • 0

Ovogodišnja Agra, u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji, u blizini granice sa Hrvatskom, Austrijom i Mađarskom otvorila je svoja vrata za posetioce u subotu 20. avgusta. Na površini koja zauzima preko 7 hektara, tokom trajanja sajma, predstaviće se gotovo 1.800 izlagača, iz 30 zemalja.

Sajam traje do 25. avgusta. Država partner Agre2016 je Mađarska, a predstavljanje na sajmu su osigurale: Belorusija, Poljska, Hrvatska i Srbija kroz nastup Autonomne pokrajine Vojvodine. Agra će predstaviti u svetu najpoznatije robne marke poljoprivredne mehanizacije, kao i sve ono što je potrebno za proizvodnju zdrave hrane, na način koji nije štetan za životnu sredinu, ali i vrhunske prehrambene proizvode, hranu i vino iz Slovenije.

Velika ponuda mehanizacije, životinja i biljaka

Na jednom mestu može se videti respektabilna ponuda traktora, kombajna i druge poljoprivredne mehanizacije. Na izložbi najkvalitetnijih rasplodnih bikova, junadi i krava biće predstavljena kolekcija svih značajnih mlečnih i mesnih rasa u Sloveniji i pet goveda iz Austrije. Na izložbi izvornih rasa domaćih životinja, koja promoviše autohtone slovenačke pasmine, posetioci mogu da vide posavskog konja, istarsku pramenku, krškopoljsku svinju, kranjsku pčelu i štajersku kokošku. Osim toga, biće organizovana i prezentacija šišanja ovaca, čuvanje i vođenje životinja uz pomoć kraškog ovčara, ali i izložbe malih životinja, pa sve do riba u ribnjaku.

Agru je prošle godine posetilo 129.000 ljudi!

Ovaj sajam obeležava izložba biljaka u permakulturnoj bašti i sajamskoj njivi gde se osim sadnica mogu pogledati i razne vrste trava za uređenje vrta, kukuruz, industrijska konoplja, kao i začinsko i aromatično bilje.

Permakulturni vrt vodi se trima načelima koji pokazuju održiv okvir i samoodržive poljoprivredne sisteme izgrađene na bazi prirodnih ekosistema:

  • briga za Zemlju
  • briga za ljude
  • povratak viškova

Oaza zelene poslovne mogućnosti prikazaće zasad hmelja, slovenačkog izbora sadnica vinove loze, stare vrste jablana, kao i šumske zasade i sadnice za parkove.

Specijalizovane komercijalne izložbe

Mnogi stručni skupovi kao i komercijalne prezentacije, svakoga dana, posetiocima nude izuzetno zanimljiv sadržaj. I ovogodišnja Agra čuva kontinuitet obima sadržaja i jedan je od retkih sajmova u regionu koji iz godine u godinu raste i razvija se uz primetan trud organizatora da ponudi što bogatiji program. To potvrđuje i broj posetilaca kojih je prošle godine bilo oko 129.000.

Animatori, muzika (od polke na harmonici, do šidskih trubača), kao i raznovrsna ugostiteljska ponuda stvaraju okruženje u kojem se može i sklopiti posao i zabaviti na istom mestu u istom danu.


Foto prilog


Tagovi

Agra Gornja Radgona Sajam Poljoprivreda Pomurski sejem Agra2016 Mehanizacija Izložbe


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)