Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam stočarstva
  • 16.02.2022. 15:00
  • Klermon-Feran, Francuska

Ovogodišnji Sommet de l'Elevage posvećen rasi šarole

Zvezda izložbe biće nagrađivana Martinik, petogodišnja krava šarole rase koja treba da se oteli u aprilu.

Foto: Facebook/SommetElevage
  • 90
  • 13
  • 0

Vodeći evropski sajam stočarstva "Sommet de l'Elevage" održaće se od 4. do 7. oktobra 2022. godine u Klermon-Feranu u centralnom delu Francuske. Ovo je jedna od najvećih međunarodnih sajmova specijalizovanih za stočarsku proizvodnju i prvenstveno posvećen izložbi životinja.

Tokom trajanja sajamske manifestacije biće predstavljeno 2.000 grla vrhunske genetike, i to 70 različitih pasmina, najavljuju organizatori. U centru pažnje biće rasa šarole (Charolais). Zvezda izložbe je nagrađivana Martinik, petogodišnja krava koja treba da se oteli u aprilu.

Martinik je zvezda izložbe

Na 180.000 m2 izložbenog prostora svoje će učešće naći više od 1.500 izlagača iz 33 države, a koji su specijalizovani za ovu oblast. Sajam poseti 93.000 ljudi od čega je njih 2.400 stranaca iz 65 država sveta već najavilo svoj dolazak. 

Održaće se 73 konferencije o gorućim pitanjima u agraru te 22 poseta farmama i agrobiznis centrima, ali i takmičenja kao što je "Sommets d'Or" na kojem se nagrađuje izlagač koji prezentuju opremu, proizvode ili usluge koje su inovativne u pogledu stočarske proizvodnje, sigurnosti i ergonomije. 

Kako je sajam izgledao lani, pogledajte u videu: 

 


Foto prilog


Tagovi

Sommet de l'Elevage Francuska Sajam stočarstva Šarole Martinik Rasa krava


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!