Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 10.06.2015. 10:30

Podrška razvoju poljoprivrede

Konferencija se održava u sklopu poljoprivrednog foruma Podrška razvoju konkurentnosti agrara i prehrambene industrije, i tek je prva u nizu.

Foto: depositphotos.com
  • 125
  • 7
  • 0

U organizaciji Konfindustrije Srbije i Komore italijansko-srpskih privrednika, u petak, 12. juna 2015, godine u Novom Sadu će se održati konferencija pod nazivom Politika, mehanizmi i praksa podrške razvoju poljoprivrede.

Konferencija će se održati u sklopu poljoprivrednog foruma Podrška razvoju konkurentnosti agrara i prehrambene industrije, koju je pokrenula Konfindustrija Srbije u saradnji sa partnerima i članovima asocijacije.

Tema konferencije je finansiranje srpskog agrara

Prema pisanju portala Bizlife.rs, na najavljenom skupu biće reči o finansiranju srpskog agrara iz evropskih fondova za razvoj. Da bi se ta sredstva i dobila, potrebne su razvijene strategije, ali i podizanje svesti te edukacija potencijalnih korisnika u postizavanju održivog poslovanja. Ovom će prilikom biti predstavljeni najbolji primeri iz italijanske i evropske prakse, a predstaviće se i modeli za opšte poboljšanje agrara i agro-industrijskog sektora u Srbiji.

U diskusiji će učestvovati državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danilo Golubović, pomoćnik ministra finansija, Edvard Jakopina, Paolo Gouvela iz Copa Cogece, najvažnije Evropske asocijacije farmera i poljoprivrednih zadruga sa sedištem u Briselu, a učesnicima će se, putem video-linka sa Expo-a u Milanu, obratiti i član odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj evropskog parlamenta, Paolo de Castro.

Na panelu će učestvovati i predstavnici APOT-a konzorcijuma poljoprivrednih proizvođača voća i povrća iz autonomne pokrajine Trentino, a očekuju se i brojni privatni preduzetnici, distributeri, izvoznici hrane te mnogi drugi čije se poslovanje u bilo kojem delu odnosi na agrar.

Foto: depositphotos.com; wavebreakmedia


Tagovi

Konferencija Razvoj poljoprivrede Finansiranje agrara Strategije Edvard Jakopina Paolo Gouvela Danilo Golubović Copa Cogeca Asocijacija farmera APOT

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.