• Pokret gorana Vojvodine
  • 10.12.2015. 13:45

Pokret gorana Vojvodine - 55 godina postojanja

Pokret gorana Vojvodine sutra će svečano obeležiti 55 godina rada, a od svoga osnivanja je zasadio više od 23,5 hiljade hektara šume, dok je u njihovim akcijama učestvovalo 3,8 miliona građana

Foto: Pokret gorana Vojvodine
  • 47
  • 2
  • 0

Pokret gorana Vojvodine sutra će svečano obeležiti 55 godina rada, a od svoga osnivanja je zasadio više od 23,5 hiljade hektara šume, dok je u njihovim akcijama učestvovalo 3,8 miliona građana.

Pokret gorana Vojvodine je podigao i više od hiljadu i po hektara zaštitnih pojaseva i oko 20.000 hektara zelenila, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica te organizacije Jelena Jevtić.

Ovaj je Pokret je krovna organizacija za 16 goranskih organizacija na području Vojvodine, koje aktivno rade na nivou svojih opština, a pored pošumljavanja i ozelenjavanja, Pokret gorana organizuje i edukacije i ekološke kampove i bavi se promovisanjem volonterskog rada.

Organizacija je dobitnik brojnih priznanja, među kojima i Povelje Ujedinjenih nacija (Global 500 Honour Roll) za doprinos zaštiti životne sredine iz 1989. godine. Svečanost će biti održana sutra u 17 sati, u zgradi Gimnazije u Sremskim Karlovcima, navodi se u saopštenju.

Foto: Pokret gorana Vojvodine


Izvori

beta.rs


Tagovi

Pokret gorana Vojvodine Pošumljavanje Ozelenjavanje Jelena Jevtić Zaštitni pojasevi Zaštita životne sredine Šume

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Vredne rucice posejale svoju basticu,cekamo da nikne