• Gazdanapok 2019
  • 16.07.2019. 11:00

Poljoprivredni sajam koji glavni fokus stavlja na domaću hranu

Gazdanapok 2019, međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije održaće se po 26. put u Selurincu, u Mađarskoj, od 02. do 04. avgusta. Moto ovogodišnjeg sajma je - od polja do stola i u prvi plan stavljena je domaća hrana. 

Foto: www.programturizmus.hu
  • 49
  • 3
  • 0

Gazdanapok 2019, međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije održaće se po 26. put u Selurincu, u Mađarskoj, od 02. do 04. avgusta. Moto ovogodišnjeg sajma je - od polja do stola i u prvi plan stavljena je domaća hrana. Ovo je po važnosti treća manifestacija ovog tipa u Mađarskoj.

Na manifestaciji može da se vidi najnovija mehanizacija, proizvodne tehnologije, izložbe životinja, kao i bogat profesionalni i zabavni program. Fokus je na tzv. svakodnevnoj poljoprivredi.

Glavne teme: finansiranje digitalna i organska poljoprivreda

Prošle godine, više od četiri stotine izlagača predstavilo je svoje proizvode na najvećem događaju Fondacije BMVK, a bilo je gotovo 25.000 zainteresovanih posetilaca za tri dana sajma. 

Ove godine biće organizovan okrugli sto za lidere u agrobiznisu gde su glavne teme finansiranje u poljoprivredi, digitalna agrostrategija i organska poljoprivreda.

Pored izlagača iz Transilvanije, tu su i oni iz Nemačke, Hrvatske i Slovenije, a naravno i boje mađarskog poljoprivrednog sektora biće prisutne.

Moći će da se ostvare kontakti i sa potencijalnim stranim partnerima i privrednicima, a program sajma možete pogledati OVDE.


Tagovi

Gazdanapok Poljoprivredni sajam Mađarska Digitalna agrostrategija Svakodnevna poljoprivreda


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.