Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Erdevik
  • 04.06.2018. 08:00

Porodica Lemaić apsolutni pobednik "Sremske kulenijade"

U Erdeviku je za vikend održana 19. "Sremska kulenijada", veoma značajna manifestacija za taj deo Vojvodine. Kao i prošle godine titulu apsolutnog pobednika osvojila je porodica Lemaić iz Šida.

Foto: Ivana Nađ
  • 520
  • 22
  • 0

U Erdeviku, selu u Opštini Šid, proteklog je vikenda, 19. put, održana gastronomsko-zabavna manifestacija "Sremska Kulenijada", a kako prenosi RTV, kao i prošle godine, titulom apsolutnog pobednika okitila se porodica Lemaić iz Šida, koja  je prve nagrade u obe kategorije: kulen u prirodnom i kulen veštačkom omotaču.

Predrag Lemaić i njegovi potomci, već godinama prave jedan od najboljih kulenova i kobasica u šidskoj opštini, a gotovo deceniju unazad neprekidno učestvuju i osvajaju nagrade na "Sremskoj kobasicijadi", u Šidu i na "Kulenijadi" u Erdeviku. 

Bogata ponuda kvalitetne hrane i pića

Veliku i svake godine sve brojniju erdevičku manifestaciju, i ovaj put je posetilo nekoliko hiljada ljudi iz Srema i okoline. Na više desetina štandova, izlagači mesnih prerađevina, vina, meda, su svoje proizvode ponudili ljubiteljima dobrog jela i pića. Ovu izuzetno značajnu manifestaciju za taj deo Vojvodine su zajednički organizove Regionalna privredna komora Sremskog okruga u saradnji sa privrednim komorama Srbije i Vojvodine.


Izvori

RTV


Tagovi

Kulen Sremska kulenijada Erdevik Šid Predrag Lemajić


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.