Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks 2023
  • 08.08.2023. 13:30
  • Osijek, Hrvatska

Poznat program konferencije AgroRocks 2023, nabavite ulaznice na vreme

Okupljanje bitnih agrarnih aktera ove godine u fokusu ima dve vrlo aktuelne teme - klimatske promene i sigurnosni izazovi.

Foto: Krešimir Pribisalić
  • 317
  • 27
  • 0

Tek nas nešto više od mesec dana deli od konferenije AgroRocks 2023 koja će se 15. septembra održati u Osijeku.

Ovo okupljanje bitnih agrarnih aktera ove godine u fokusu će imati dve vrlo aktuelne teme kada je proizvodnja hrane u pitanju - klimatske promene i sigurnosni izazovi

U bloku uvodnih predavanja, o agraru u uslovima klimatskih promena govoriće poznati meteorolog Zoran Vakula, dok će agrarni analitičar Robert Jurišić, u fokus staviti temu proizvodnje hrane u uslovima povećanih trgovinskih rizika.

Goruće teme

Prvi će panel pod naslovom "Žitarice i uljarice u teoriji haosa?" otvoriti goruće ratarske teme vođenje moderatorkom Mirte Milas, novinarke Hrvatskog radija.

Kako pomiriti ciljeve Zelenog plana i potreba EU tržišta? Da li će rat u Ukrajini dovesti do trajnog poremećaja na tržištu žitarica i uljarica? Hoćemo li s manjom potrošnjom pesticida moći da zadržimo konkurentnost? Suočena sa klimatskim promenama i zelenim politikama, u kom smeru ide industrija sadnog materijala? Samo su neka od pitanja kojima će se baviti panelisti Žarko Galetin (agrarni analitičar), Vlado Čondić (PP Orahovica d.o.o.), Mato Božić, Žito d.o.o., prof.dr.sc. Bojan Stipešević (FAZOS) i dr.sc. Siniša Jelovčan (Syngenta agro d.o.o).

Nakon kraće pauze stručnjaci sa Fakulteta agrobiotehničkih nauka i Agrokluba predstaviće rezultate projekta SatelitFoto@Agro, sufinansiranog iz sredstava Evropskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

U drugom bloku panela kojim će upravljati Leticija Hrenković iz Agrokluba govoriće Tonino Picula (zastupnik u Evropskom parlamentu), Kemal Hrnjić (ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Federacije BiH), prof.dr.sc. Vladimir Margeta (FAZOS), Nenad Klepač (Vindija d.d.) i Branko Kolak (predsednik Saveza udruženja HR uzgajivača holštajn goveda).

Kako će stočari odgovoriti na zelene ciljeve EU? Koliku ulogu u današnjoj proizvodnji mesa i mleka imaju IT rešenja? Zašto u sledivosti hrane i nacionalnim oznakama još uvek ne koristimo blokčejn tehnologiju? Kako će promene potrošačkih navika uticati na proizvodnju mleka? Samo su neka od pitanja na koje ćemo tražiti odgovore.

Nakon sekcije mesa i mleka održaće se predstavljanje rezultata izbora za najbolju ruralnu fotografiju, kada će kolega Martin Vuković ispred žirija proglasiti pobednike i dodeliti nagrade javnog poziva RuralFoto 2023.

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2023. - prijavite svoju

Na panelu koji sledi naziva "United colors of #voće & #povrće" kojim će upravljati Tomislav Levak tražiće se odgovori na pitanja:

Šta sektoru voća i povrća donose klimatske promene i antiglobalizacijski procesi? Šta nedostaje za značajniji razvoj voćarstva i povrtarstva? Kad će robotika dobiti veću ulogu u domaćim voćnjacima, plantažama i staklenicima? Nacionalno, regionalno, globalno - šta je danas uopšte samoodrživost?

Panelisti u bloku voća i povrća biće prof.dr.sc. Zoran Keserović (Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu), dr.sc. Josip Haramija (predsednik Hrvatskog agronomskog društva), Goran Punda (ENNA Fruit d.o.o.), Dalibor Kezele (Podravka d.d.) i Marijo Puškarić (poljoprivrednik).

Ulaznice nabavite putem sistema Eventim

Konferenciji će prisustvovati više od 150 učesnika, a najavljeni su i dolasci ministarke poljoprivrede Marije Vučković, župana osječko-baranjskog Ivana Anušića, gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, kao i direktorke Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu dr.sc. Darje Sokolić.

Ulaznice za konferenciju moguće je nabaviti putem sistema Eventim, po ceni od 50EUR-a. Ista uključuje celodnevno praćenje programa uživo, užinu i kafu u pauzi, ručak i prigodni poklon paket, kao i mogućnost učestvovanja u B2B susretima. Broj mesta je ograničen.

Organizatori konferencije AgroRocks 2023. su informacioni sistem Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu kao i Fakulteta agrobiotehničkih nauka iz Osijeka i Evropskog parlamenta. Sponzori konferencije su: Agro Invest Grupa d.o.o. (PP Orahovica, PPK Valpovo, Vinarija Orahovica i Panona Mare), YOPS, Vindija d.d., Novocommerce International d.o.o., RWA Hrvatska d.o.o., Syngenta Agro do.o. i Belje plus d.o.o.


Tagovi

AgroRocks Konferencija Proizvodnja hrane RuralFoto 2023 Ulaznice Paneli


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na teritoriji prokupačke opštine šljiva čačanska rana se ne otkupljuje. Proizvođači se pitaju zašto nema tržišta za ovako kvalitetnu šljivu?!