Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RuralFoto
  • 21.07.2023. 13:30

Biramo najbolje ruralne fotografije u 2023. - prijavite svoju

Vreme je žetve, berbe i pripreme zimnice. Sad je savršena prilika da fotografišete proizvodnju hrane, ali i druge prizore bogatog leta, prijavite se na RuralFoto izbor i osvojite vredne poklone!

Foto: Agroklub grafika
  • 317
  • 43
  • 0

Na poljima cveta suncokret, sazreva kukuruz i soja, kosi se seno... Vredne ruke beru kruške, jabuke, lubenice, lavandu, žalfiju, šljive, a a krenula je i priprema zimnice. Pekmez ili rakija, slatke su muke naših vrednih poljoprivrednika.

A mi im dodajemo još jednu - napravite sjajnu fotografiju, nominujte je na #RuralFoto izbor i osvojite dobar džeparac.

Dakle, u toku je RuralFoto konkurs - izbor najboljih ruralnih fotografija 2023. godine. To je prava prilika da se ovekoveče lepote naših sela i njihovih običaja - koji se često održavaju upravo leti. 

Kako nominovati fotografiju?

Svaka punoletna osoba i registrovani korisnik Agrokluba može na ovaj izbor nominovati četiri fotografije, jednu po kategoriju, a one su: selo, proizvodnja hrane, životinje i priroda.

Nominovati ih možete na društvenoj mreži KLUB do 31. avgusta 2023. godine u 23:59 sati.

Kako postaviti fotografiju - video tutorial

Autor najbolje fotke, u svakoj od kategorija, osvaja novčanu nagradu od 500 evra bruto, a nagrada publike koju daju Hrvatske šume - porodični vikend odmor u Pansion Lovački u Delnicama, ide onom čija fotografija prikupi najveći broj lajkova čitatelja Agrokluba.

Do sada je pristiglo više od 600 fotografija, a kakve su prizore uslikali ljubitelji poljoprivrede i prirode pogledajte OVDE

Ako niste sigurni kako da napravite dobru fotografiju i na šta treba da pazite ako pri tome koristite vaš mobilni telefon, ne brinite.

Pripremili smo savete profesionalca koji smatra da je prednost mobitelnog što je u svakom trenutku dostupan i spreman da "okine" dobar kadar, te da nikakav foto aparat ne može zameniti tu mogućnost. Šta odlikuje dobru fotografiju pročitajte u razgovoru s Krumom Ivanovskim.

10 saveta kako napraviti dobru ruralnu fotografiju 

Dakle, još 40-ak dana ostalo je za nominaciju vaših fotografija na RuralFoto konkursu. Potrudite se da zabeležite vama najdraže kadrove i ne dozvolite vrućini da vas u tome omete jer, osveženje možete potražiti u montažnim bazenima koje nude Pevex trgovine.

Ko bira najbolje fotografije?

Nakon što istekne rok nominacija, 31. avgusta 2023. stručni žiri će odabrati deset najboljih fotografija u svakoj od kategorija, nakon čega će učesnici konkursa sami između sebe izabrati četiri najbolje.

Da ne bude posle "nismo znali" sva pravila RuralFoto izbora pročitajte OVDE.

Partner izbora najboljih ruralnih fotografija u 2023. godini je Evropska komisija koja promoviše Zajedničku poljoprivrednu politiku EU - partnerstvo između poljoprivrede i društva kojim se obezbeđuje stabilno snabdevanje hranom, a poljoprivrednicima prihod te održava dinamičnost ruralnih područja. 

Kakve su kadrove do sada ovekovečili naši čitatelji, pogledajte po kategorijama: Životinje Priroda Selo Proizvodnja. Mogu li vaše biti bolje?

Proglašenje najboljih fotografija i izložba održaće se u Osijeku 15. septembra 2023. na konferenciji o novim tehnologijama u poljoprivredi AgroRocks 2023.


Tagovi

RuralFoto Izbor najbolje ruralne fotografije 2023. PEVEX AgroRocks 2023. Pravila Dobra fotografija Evropska komisija Kako nominovati fotografiju na RuralFoto konkurs


Autorka

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistar politikologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj


Partner

RuralFoto

Agroklub, Internet