Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival cveća
  • 08.05.2016. 14:00

Praznik cveća u Požarevcu

U Požarevcu se održava IX festival cveća.

  • 816
  • 38
  • 0

U organizaciji Turističke organizacije grada Požarevca, a u saradnji sa Udruženjem cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga održava se IX festival cveća. Ovogodišnji festival održava se 7. i 8. maja pod pokroviteljstvom grada Požarevca. Na dvodnevnom festivalu posetioci mogu da vide i kupe sezonsko, sobno i druge vrste cveća. Festival cveća otvoren je svečanim programom u subotu 7. maja.

Požarevački najcvetniji trg

Glavni trg u Požarevcu u vreme održavanja festivala je ispunjen brojnim cvetnim vrstama i aranžanima. Posetioci ovog festivala mogu da uživaju u maštovitim kreacijama cvetnih i ukrasnih biljnih aranžmana koji pripremaju iskusni majstori hotikulture. Na festivalu je najviše zastupljeno sezonsko cveće, ali i sadnice, cvetni aranžmani, oprema za hortikukturu i najrazličitije vrste dekorativnog materijala za saksije, kao i detalji za enterijer i eksterijer. Ove godine učešće je uzelo 122 izlagača, 90 cvećara, 12 rasadničara, 4 grnčara i 16 iz ostalih delatnosti. Zainteresovani posetioci mogu besplatno dobiti i savete o gajenju cveća.

Festival ima i takmičarski karakter

Tri profesora Šumarskog fakulteta ocenjivaće cvetne aranžmane i najbolje uređene štandove. U takmičenju, osim proizvođača cveća, učestvuju i učenici iz Poljoprivredne škole sa Domom učenika "Sonja Marinković" iz Požarevca koji su uzeli učešće u aranžiranju cveća. Obezbeđene su i nagrade za takmičare za prva tri mesta u vrednosti od 60 hiljada dinara.

Veliki broj posetilaca iz čitave Srbije

Ova manifestacija okuplja mnoge ljubitelje cveća, a posetioci dolaze iz svih krajeva Srbije kako bi prisustvovali prazniku cveća. Sama manifestacija ima veliki turistički značaj za Požarevac, koje u dva dana, koliko festival traje, poseti nekoliko hiljada posetilaca, koji imaju priliku da cveće kupe po sniženim cenama.


Tagovi

Požarevac Turistička organizacija Požarevac Udruženje cvećara Praznik cveća Festival cveća Hortikultura


Autor

Danijel Grujić

Više [+]

Danijel Grujić, Petrovac na Mlavi