• Anuga 2015
  • 12.10.2015. 13:30

Prerađivači mesa i mleka na sajmu u Nemačkoj

Privredna delegacija sastavljena od predstavnika prerađivača mesa i mleka iz Srbije posetila je sajam Anuga koji se održava u Kelnu.

Foto: anuga.com
  • 59
  • 2
  • 0

Privredna delegacija sastavljena od predstavnika prerađivača mesa i mleka iz Srbije posetila je sajam Anuga koji se održava u Kelnu, u okviru projekta "Politički dijalog između privatnog i javnog sektora u oblasti mesa i mleka", koji sprovode Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i životne sredine.

"Poseta ovom čuvenom prehrambenom sajmu organizovana je sa ciljem upoznavanja sa najnovijim trendovima u sektorima mesa i mleka, ali i poljoprivredne i prehrambene proizvodnje uopšte", rekao je Miloš Milovanović, internacionalni konsultant Programa UN za hranu (FAO) i koordinator FAO-EBRD projekata u Srbiji.

Sajam okuplja više od 6.800 izlagača i obiđe ga 155.000 posetilaca pa predstavlja izuzetnu priliku za poslovne susrete i proširenje saradnje domaće privrede sa svetskim liderima agrobiznisa. Među kompanijama iz Srbije koje su posetile Anuga sajam nalaze se: Carnex, Yuhor, Mlekara Šabac, Neoplanta, Kuč company, Meggle, Silbo, Kotlenik promet, kao i predstavnici Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede i životne sredine.

Na Anuga FoodTec sajmu posvećenom tehnologiji proizvodnje i prerade hrane, koji se organizuje u martu, svoje proizvode izlagala je kompanija Sojaprotein, članica Victoria Group, kao najveći prerađivač non - GMO soje u Jugoistočnoj Evropi.

Foto: anuga.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Anuga Miloš Milovanović FAO EBRD Keln Proizvođači mesa i mleka Prerađivači Prehrambeni sajam AnugaFoodTech