Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarski sajam
  • 11.12.2019. 16:00
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Prijavite se za izlaganje na 23. Mostarskom sajmu i iskoristite popust!

Zemlja partner idućeg izdanja Mostarskog sajma je Mađarska, a značajno je i učešće izlagača iz NR Kine koja je ove godine bila u svojstvu Zemlje partnera.

Foto: Vedran Stapić
  • 280
  • 13
  • 0

Zahuktale su se pripreme za 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru koji će se održati od 31.3. do 4.4. 2020. godine. 

Zemlja partner idućeg izdanja Mostarskog sajma je Mađarska, a značajno je i učešće izlagača iz NR Kine koja je ove godine bila u svojstvu Zemlje partnera. 

Očekuje se rekordan broj izlagača 

Već sada je izvesno da će 23. sajam u Mostaru okupiti rekordan broj izlagača iz različitih zemalja sveta. Kako ističu u organizaciji sajma, manifestacija će biti obogaćena regionalno i međunarodno vrlo značajnim konferencijama, a izlagačima će na jednom mestu biti ponuđen spoj sajamskih i konferencijskih dešavanja.

"Na Sajam privrede u Mostaru gleda se kao na čitavu Bosnu i Hercegovinu. Mi smo predstavnici ove zemlje i njene privrede i istinski međunarodni sajam koji može da predstavi svoju zemlju. Imamo vremena, učinićemo sve da budemo dobri domaćini našim prijateljima iz Mađarske kako bismo im pomogli da se predstave u najboljem mogućem izdanju", rekla je direktorka Dalfina Bošnjak na sastanku s ambasadorom Mađarske u BiH, nj.e. Kristianom Posom (Krisztiánom Pósom).

Tokom susreta najavljena je i konferencija na temu povezivanja privrede dve zemlje kao i dolazak političkog izaslanstva Mađarske i ljudi iz najvećih kompanija, zatim kulturna saradnja te predstavljanje turističkih potencijala Mađarske u Mostaru. Mađarska će predstaviti i svoje jake adute - prehrambenu i poljoprivrednu industriju, autoi-ndustriju i energetski sektor. Kako ističu u Mostarskom sajmu, zanimljiv je podatak da Mađarska koja nema more, ostvaruje prihod od turizma.

Kina želi još plodnije rezultate na narednom sajmu

Kada je reč o Kini, Mostarski sajam predstavlja važnu kariku za privrednu saradnju te zemlje sa zemljama Zapadnog Balkana. "Kina trenutno radi na pripremi i organizaciji dolaska kompanija i izlagača na 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru jer želimo da ostvarimo plodnije rezultate na narednom sajmu", kazao je ambasador najmnogoljudnije zemlje Ji Ping prilikom posete Mostarskog sajma. Kina se okreće uvozu pa će dodatno smanjiti uvozne tarife što je velika prilika za BiH privredu.

"Kina se otvara svetu i poziva sve zemlje na saradnju uključujući i BiH da se ukrcaju na brzi voz i besplatnu vožnju kineskog privrednog razvoja", poručio je ambasador Ji Ping. 

Prijavite izlaganje do 31.12.2019. 

Posebna pogodnost za potencijalne izlagače je 10% popusta koje Mostarski sajam nudi onima koji prijave izlaganje do 31.12.2019. godine. Ispod teksta potražite prijavni formular za izlaganje na sajmu koji je potrebno popuniti i potpisan i overen dostaviti na adresu sajma. 

Kada govorimo o Mostarskom sajmu, on u brojkama izgleda ovako: 

  • 23 godine duga tradicija
  • 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora 
  • 2 paviljona
  • 700-800 izlagača
  • 30 zemalja sveta
  • 50.000 posetilaca
  • 300 akreditovanih novinara

Za sve posetioce obezbeđen je veliki parking prostor, pogodnost je blizina auto-puta, aerodroma i magistralnih puteva, a ono što ga čini veoma uspešnim je na stotine potpisanih ugovora o saradnji. 

Za više informacija obratite se Mostarskom sajmu na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

Mostarski sajam Dalfina Bošnjak NR Kina Mađarska 23. Međunarodni sajam privrede u Mostaru Izlagači Popust


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić