Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bačka Palanka
  • 25.06.2017. 11:00

Priznanja za najlepše balkone i dvorišta

Na prigodnoj svečanost koja je organizovana u zgradi Skupštine opštine Bačka Palanka dodeljena su priznanja za najlepše dvorište, balkon i školsko dvorište.

Foto: Rada Milišić
  • 2.013
  • 71
  • 0

Pre nekoliko dana završen je ovogodišnji konkurs pod nazivom "Biramo najlepši balkon, dvorište i školsko dvorište", koji su Skupština opštine Bačka Palanka i Fond za razvoj životne sredine raspisali povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

"Kao što smo i planirali, ovaj događaj polako postaje tradicija, s obzirom na to da smo ovog proleća treći put raspisali konkurs. Svake godine interesovanje je veće, ima sve više prijavljenih na konkurs. Ove godine u svim kategorijama smo izabrali po tri najlepša balkona, dvorišta i školska dvorišta", rekao je Vojislav Zubac predstavnik Skupštine opštine Bačka Palanka.

Dodao je da je opštinska ekipa obišla sve prijavljene kandidate u gradu i okolnim selima, fotografisala bašte, dvorišta i terase, te je nakon toga tročlana Komisija donela svoju odluku.

Najlepši balkoni iz centra grada

U kategoriji najlepši balkon treće mesto osvojila je Milica Borić iz Bačke Palanke, drugu nagradu je dobila Palančanka Slobodanka Gradić, a najlepši balkon u opštini, po oceni Komisije, ima Jelena Grubanov - Žutković iz Bačke Palanke.

"Moj stan je u centru grada, na prvom spratu, tako da je balkon vidan, ukrasila sam ga muškatlama. Volim cveće i nije mi teško da se brinem o lepom izgledu balkona, a negujem i sobno cveće, tako da pored muškatli volim i orhideje. Obradovali su me nagrada i priznanje koje sam dobila, kao svojevrsna pohvala za moj trud", kaže Jelena.

Jelena Grubanov - Žutković iz Bačke Palanke ima najlepše uređen balkon

Najlepše dvorište sa bunarom

Treća nagrada u kategoriji najlepše dvorište otišla je u ruke Milice Nikolin, drugo mesto je zauzela OZZ "Livade" iz Tovariševa, a na osnovu odluke stručne Komisije najlepše dvorište ove godine ima Biljana Grbić iz Bačke Palanke (naslovna fotografija).

"Već godinama radimo na uređenju dvorišta, koje je dosta veliko, praktično mi sada nastavljamo ono što je moj otac započeo. Dvorište je puno cveća, najviše ima muškatli, ali ima i dosta detalja kao što je bunar, koji je prava atrakcija. Ofarbali smo i stari bicikl, tako da je i to deo dekoracije. Da bi dvorište bilo uredno, mora se svakodnevno negovati cveće, rasađivati , zalivati, prihranjivati, a trava kositi jednom nedeljno. Posla ima, ali ja to volim i uživam u tome", kaže Biljana Grbić.

Najlepše školsko dvorište

Kada su u pitanju nagrade za najlepše školsko dvorište, treće mesto je pripalo vrtiću "Bambi" u okviru PU "Mladost" iz Bačke Palanke, drugo mesto osvojila je OŠ "Heroj Pinki", a nagradu za najlepše školsko dvorište dobila je OŠ "Vuk Karadžić" - izdvojeno odeljenje u Neštinu.

Izdvojeno odeljenje u Neštinu dobilo je priznanje za najlepše školsko dvorište

Svi nagrađeni su dobili plakete, umetničke slike i vaučere za kupovinu u poljoprivrednoj apoteci.

Foto: Rada Milišić


Foto prilog


Tagovi

Bačka Palanka Dvorište Balkon Školsko dvorište


Autorka

Rada Milišić

Više [+]

Novinarka iz Bačke Palanke, član Društva novinara Vojvodine. Godinama prati dešavanja u agraru i stvaralaštvo, život i rad seoskih žena.