Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Frezijada 2018
  • 13.08.2018. 16:00

Progorelica ima najviše freza u Srbiji

Progorelica je selo u kraljevačkom kraju, u kome živi manje od 1.000 stanovnika. Međutim ovde se nalazi najviše freza po broju stanovnika!

Foto: Info KV Press
  • 2.740
  • 132
  • 0

Progorelica je selo u kraljevačkom kraju, u kome živi manje od 1.000 stanovnika. Međutim ovde se nalazi najviše freza po broju stanovnika! Ponosni na tu činjenicu, meštani su četvrti put organozovali Frezijadu. Ovaj revijalno-zabavni skup ljubitelja i vlasnika motokultivatora organozovali su udruženja građana "Dolina kraljeva", Mesne zajednice Progorelica i istoimeni fudbalski klub

"Ovdašnji meštani su još početkom osamdesetih godina prošlog veka, zbog nedostatka novca i usitnjenosti zemljišta, dali prednost motokultivatoru u odnosu na traktor kao poljoprivrednoj mašini", objasnio je za Novosti Slavko Marić, predsednik udruženja.

Frezijada je i ove godine okupila pedesetak vlasnika i ljubitelja lakih poljoprivrednih mašina iz celog kraljevačkog kraja i okoline. Nakon svečanog otvaranja, usledio je defile kroz selo. Freze su bile posebno uređene i ukrašene za ovu priliku, jer se svake godine nagrađuju najoriginalnije i najkreativnije.

Učesnici i publika su se potom okupili kod takozvane Bugarske česme, gde su mašine mogle da se razgledaju. Održan je i fudbalski turnir lokalnih klubova, kao i druženje pod šatorom.

Kako je izgledao defile na prvoj Frezijadi, pogledajte u videu:

Video: You Tube / Slavko Marić


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Freza Moltokutivator Frezijada Slavko Marić Progorelica


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.