Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam u Dizeldorfu
  • 27.07.2022. 15:00

ProWein 2023: Vodeći sajam vina i alkoholnih pića u Dizeldorfu

Manifestacija se održava u 17 hala, a izlagačke kategorije obuhvataju vino, šampanjac, žestoka pića, craft pivo i jabukovaču.

Foto: Facebook/ProWein
  • 262
  • 16
  • 0

Međunarodni sajam vina i alkoholnih pića ProWein je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Evropi i na svetu, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Održava se u nemačkom gradu Dizeldorfu, a njegovo sledeće izdanje najavljeno je za 19. do 21. marta 2023.

Sajam obiđe više od 60.000 posetilaca iz više od 130 zemalja, od čega je skoro 95 odsto njih vezano za ovu oblast. Manifestacija se održava u 17 hala, a izlagačke kategorije obuhvataju vino, šampanjac, žestoka pića, craft pivo i jabukovaču.

Izlagači iz regiona

Ove je godine održan u maju, kada je više od 7.000 izlagača iz 64 zemlje predstavilo svoje proizvodne programe.

Sajam obiđe više od 60.000 posetilaca 

Učestvovli su i brojni izlagači iz regiona.

Iz Srbije se predstavilo 14 izlagača, osam vinarija i šest destilerija. Vinarije Trivanović, Rubin, Erdevik, Doja,  Aleksić, Virtus, Temet, i Čoka Plus, kao i destilerije Promont grupa, RB Global, Jelički Dukat, Akov, Simex Original i Veljko i sinovi 1994 su imale uspešan nastup. Destilerija Zarić je već peti put samostalno nastupila i imala štand u delu sajma koji je tematski odvojen za jaka alkoholna pića.

Na zajedničkom štandu iz Bosne i Hercegovine nastupilo je sedam kompanija: Podrum manastira Tvrdoš, Podrum Ostojić, Vinski podrum Anđelić, Hepok, Vinogradi Nuić, Vinarija Domanica, Podrumi Vukoje 1982.

Hrvatski proizvođači su na zajedničkom štandu pod krovnim brendom "Vina Croatia" predstavili svoje proizvode, a bilo je 14  vinarija i proizvođača jakih alkoholnih pića: Badel 1862, Kutjevo, Agrolaguna, Osilovac - Fervino, Dingač - Skaramuča, Maraska, Požega Impex, PP Orhovica, Vina Bedekovich, Lagradi, Krauthaker, Galić vina, Udruga Vinistra i Testament Winery.


Tagovi

ProWein 2023 Akoholna pića Vino Međunarodni sajam


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.