Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pršutijada
  • 08.02.2023. 12:00
  • Zlatiborski okrug, Mačkat

Pršutijada posle dvogodišnje pauze ponovo u Mačkatu: "Povratak na velika vrata"

Na predstojećem sajmu mogu se videti, probati i kupiti čuveni delikatesi ovog kraja, kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi.

Foto: Facebook/Pršutijada
  • 171
  • 54
  • 0

Predstojeća 21. Pršutijada održaće se od 10. do 12. februara u Mačkatu u porti crkve Svetog Ilije, posle dve godine pauze usled epidemije virusa korona. Ove godine okupiće se 12 izlagača.

Kako je rekao domaćin konferencije za medije povodom ove manifestacije Miljko Radišić za Glas zapadne Srbije, pršuta i ostali suvomesnati proizvodi koji se vekovima proizvode na tradicionalan način na, geografski gledano, uskom području opštine Čajetina zaslužuju "povratak na velika vrata" u ukupnu gastroturističku ponudu destinacije Zlatibor.

Najbolje mesto za sušenje mesa

Na predstojećem sajmu mogu se videti, probati i kupiti čuveni delikatesi ovog kraja, kao što su goveđa i svinjska pršuta, stelja, slanina, kobasica i drugi proizvodi. Manifestacija je takmičarskog karaktera i svake godine se biraju najbolji u ovoj proizvodnji. Mačkat je poznat po velikom broju proizvođača pršute, na tradicionalan način nepromenjen vekovima, a selo se nalazi na idealnoj nadmorskoj visini za sušenje mesa, istaknuto je na fejsbuk profilu Turističke organizacije Zlatibor.


Tagovi

Pršutijada Mačkat Goveđa pršuta Svinjska pršuta Miljko Radišić Manigfestacija Slanina Kobasica


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...