Pretraživanje tekstova
Višnjevčani su, kao dobri domaćini, za sve goste pripremili bogat meni koji će sadržati preko 20 vrsta različitih jela.
Predstojećeg vikenda, tačnije u subotu 17. februara, Višnjevac kod Subotice će biti domaćin prvog Festivala domaće hrane, stoji na sajtu Grada Subotice.
Višnjevčani su, kao dobri domaćini, za sve goste pripremili bogat meni koji će sadržati preko 20 vrsta različitih jela pripremanih u domaćoj, kućnoj atmosferi, prenosi Subotica.com.
"Biće tu kuvana jela, kao što su pasulj, gulaš, riblja čorba, parikaš, sarmice u vinovoj lozi, mućkalice, škembići, kupus sa ovčetinom... Moj favorit je punjena paprika, pripremana na pirotski način. To je crvena, sušena paprika, koja se ne kuva kao obična. Mislim da naši sugrađani nemaju baš svaki dan priliku da probaju ovaj specijalitet, a zaista ima specifičan ukus", ističe Milijana Knežević, iz organizacije festivala.
Za one koji ipak više vole "konkretan" obrok, sem kuvanih jela "na kašiku", u ponudi će se naći i pečenje kao i roštilj.
"Naravno, sem kuvanog, biće tu i roštilja, kobasice, kao i pečenja, jagnjeće i praseće. S obzirom da Festival počinje od 10, za te prepodnevne časove, pripemili smo različite vrste pita, sa sirom, sa mesom, kao i uštipke. Na licu mesta pržićemo čvarke. Cene su zaista simbolične, tako da svako ko bude dođe može da priušti sebi neki od specijaliteta", kaže iz organizacije Maja Kljakić.
Tagovi
Festival domaće hrane Višnjevac Miljana Knežević Pasulj Gulaš Riblja čorba Sarmice Paprikaš Pečenje Roštilj Maja Kljakić
Autor
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Proizvodi sa ekonomije Okružnog zatvora u Smederevu, jedinstvenom poljoprivrednom dobru na 35 hektara, predstavljeni su po prvi put na Međunarodnom sajmu voća, povrća i vinogradarstva ”Agro Belgrade 2025“. U saopštenju Uprave za izvršenje k... Više [+]
Proizvodi sa ekonomije Okružnog zatvora u Smederevu, jedinstvenom poljoprivrednom dobru na 35 hektara, predstavljeni su po prvi put na Međunarodnom sajmu voća, povrća i vinogradarstva ”Agro Belgrade 2025“. U saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija se navodi da su na sajmu predstavljene voćne rakije ”Aps“ proizvodene od jabuka, šljiva, dunja i kajsija koje se uzgajaju na ekonomiji ovog zavoda. – Kvalitet proizvedene rakije se godinama unazad proverava u Enološkoj stanici iz Vršca – navode iz Uprave i dodaju da se voće čuva u hladnjači, kapaciteta 100 tona robe, opremljenoj po HASSAP standardu. Osim hladnjače za voće, na ekonomiji se nalaze i dve komore za povrće, kapaciteta od po osam tona. Iz Uprave objašnjavaju da su u procesu pravljenja rakije osuđenici iz otvorenog i poluotvorenog odeljenja angažovani na pomoćnim poslovima, poput branja voća, njihovog pranja i čišćenja i drugih poslova koje mogu da nauče od instruktora u ovom zavodu. #rakijaaps