Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival hrane
  • 15.02.2024. 16:00
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Višnjevac

Prvi festival domaće hrane 17. februara u Višnjevcu kod Subotice

Višnjevčani su, kao dobri domaćini, za sve goste pripremili bogat meni koji će sadržati preko 20 vrsta različitih jela.

Foto: Depositphotos/photographer.moskova
  • 166
  • 56
  • 0

Predstojećeg vikenda, tačnije u subotu 17. februara, Višnjevac kod Subotice će biti domaćin prvog Festivala domaće hrane, stoji na sajtu Grada Subotice.

Višnjevčani su, kao dobri domaćini, za sve goste pripremili bogat meni koji će sadržati preko 20 vrsta različitih jela pripremanih u domaćoj, kućnoj atmosferi, prenosi Subotica.com

"Biće tu kuvana jela, kao što su pasulj, gulaš, riblja čorba, parikaš, sarmice u vinovoj lozi, mućkalice, škembići, kupus sa ovčetinom... Moj favorit je punjena paprika, pripremana na pirotski način. To je crvena, sušena paprika, koja se ne kuva kao obična. Mislim da naši sugrađani nemaju baš svaki dan priliku da probaju ovaj specijalitet, a zaista ima specifičan ukus", ističe Milijana Knežević, iz organizacije festivala. 

Pečenje, roštilj, ali i razne pitice

Za one koji ipak više vole "konkretan" obrok, sem kuvanih jela "na kašiku", u ponudi će se naći i pečenje kao i roštilj.  

"Naravno, sem kuvanog, biće tu i roštilja, kobasice, kao i pečenja, jagnjeće i praseće. S obzirom da Festival počinje od 10, za te prepodnevne časove, pripemili smo različite vrste pita, sa sirom, sa mesom, kao i uštipke. Na licu mesta pržićemo čvarke. Cene su zaista simbolične, tako da svako ko bude dođe može da priušti sebi neki od specijaliteta", kaže iz organizacije Maja Kljakić.


Tagovi

Festival domaće hrane Višnjevac Miljana Knežević Pasulj Gulaš Riblja čorba Sarmice Paprikaš Pečenje Roštilj Maja Kljakić


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva