Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • VinoSalis 2018
  • 15.05.2018. 09:15

Prvi Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018. u Tuzli

Prvi Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018 je manifestacija međunarodnog karaktera, a pored izlagača iz BiH učešće će uzeti i izlagači iz Portugala, Španije, Francuske, Italije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, a predstaviće se oko 70 vinarija.

Foto: Pixabay/hcdeharder
  • 115
  • 5
  • 0

Prvi Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018. okupiće u Tuzli oko 70 izlagača, iz BiH i regiona, koji će biti podeljeni u dve izložbene celine. Prva godina festivala će u fokusu imati vina domaćina, pa će u jednoj sali biti "Ukusi Hercegovine", a predstaviće i hercegovačke sireve, ulja i kompletan gastro program.

"Trgovački lanci postavljaju nemoguće uslove za izlaganje i teško je da se vino pojavi na policama. Zbog toga je potrebno podizati vinsku kulturu i raditi na edukacijama, jer je ovaj region najveći potrošač vina. Cilj nam je da stavimo Tuzlu na vinsku kartu Evrope" rekao je Fikret Nadarević, predstavnik organizatora. 

Vratiti vina iz XIV veka

Prema rečima vinara Josipa Tolja, u Hercegovini je registrovano oko 40 vinarija, a ima ih mnogo više neregistrovanih, te mnogo vinogradara koji proizvode grožđe i prosleđuju ga vinarijama. Na festivalu će biti predstavljene autohtone sorte, pre svega žilavka i blatina. "Želimo da vratimo sliku onoga što se konzumiralo od XIV eka , od kad potiču zapisi da su se pila ta vina na našim područjima", rekao je Tolj.

Prvi Festival vina, prateće opreme i gastronomije VinoSalis 2018 biće održan 19. i 20. juna. Ova manifestacija je međunarodnog karaktera, a pored izlagača iz BiH učešće će uzeti i izlagači iz Portugala, Španije, Francuske, Italije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije.


Tagovi

VinoSalis 2018 Festival vina Hercegovačka vina Blatina Žilavka Fikret Nadarević Josip Tolj Vino Tuzla Vinska karta Evrope


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB