Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival "srpske rakije"
  • 14.11.2016. 17:00

"Srpska rakija" na smotri u Beogradu

Na 5. Festivalu srpske rakije svoje proizvode izložiće 22 registrovana proizvođača iz cele Srbije, dok će kvalitet rakije ocenjivati poznate medijske ličnosti.

Foto: bigstockphoto.com,mrotchua
  • 854
  • 125
  • 0

Peti po redu "Festival srpske rakije" biće održan 16. i 17. decembra u holu Doma sindikata u Beogradu. Na festivalu će učestvovati 22 registrovana proizvođača sa čitave teritorije Srbije. Ovaj festival је najznačajnija promotivna i turistička manifestacija u našoj zemlji, koja doprinosi popularizaciji domaćih voćnih rakija.

Organizatori festivala su Nacionalna asocijacija proizvođača rakije Srbije "Srpska rakija", а pokrovitelji su Ministarstvo trgovine i turizma, Turistička organizacija Srbije i Regionalna razvojna agencija "Zlatibor" i Privredna komora Beograda.

Prihod od festivala u humanitarne svrhe

Prošle godine festival je posetilo više od 20.000 posetilaca, a ove godine se očekuje još više ljudi. Kako su saopštili organizatori, posetioci će na ulazu moći da kupe vaučer u iznosu od 50 dinara za degustiranje rakije, a ceo prihod je namenjen za humanitarne svrhe.

Za razliku od proteklih godina, ove godine će izlagači biti ocenjivani i nagrađeni na osnovu uzoraka rakija, kupljenih sa rafova prodavnica. Kako je objasnio predsednik Grupacije proizvođača rakije Ivan Urošević u subotu, 17. decembra, pojedine medijske ličnosti ocenjivaće ukus i kvalitet rakija, a najbolje rakije, prema oceni žirija, biće nagrađene.

Foto: bigstockphoto.com,mrotchua


Tagovi

Rakija Srpska rakija Festival Beograd Srbija Kvalitet Ukus Nacionalna asocijacija proizvođača rakije Ministarstvo trgovine i turizma Turistička organizacija Srbije Regionalna razvojna agencija Zlatibor Privredna komora Beograda


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.