Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pihtijada
  • 04.01.2024. 12:00
  • Nišavski okrug, Svrljig

Renesansa pihtija: Ko pravi najbolje pokazaće se na Krstovdan

Takmičarski deo će se održati upravo na Krstovdan, dok će ocenjivanje i proba biti zakazani za 19. januar, na dan Bogojavljanja. Svi zainteresovani za učešće u ovoj gastro avanturi mogu se prijaviti do 16. januara.

Foto: Depositphoto/civil
  • 104
  • 12
  • 0

Lokalni gastronomski događaj, šesta po redu "Pihtijada", najavljuje se u Svrljigu na Krstovdan, 18. januara, u gradskom parku, pišu Knjaževačke.

Organizatori manifestacije su Centar za turizam, kulturu i sport i Opština Svrljig, koji pružaju priliku lokalnim majstorima kuvanja da pokažu svoje umeće u pripremi ovog specifičnog jela. Takmičarski deo će se održati upravo na Krstovdan, dok će ocenjivanje i proba biti zakazani za 19. januar, na dan Bogojavljanja.

Svi zainteresovani za učešće u ovoj gastro avanturi mogu se prijaviti do 16. januara putem telefona 061/187-3333, Slaviši Aleksiću, predstavniku organizacionog tima. 

Kad ne spadnu sa tanjira, to je znak da su dobro spremljene (foto: Gordana Nastić)

Kako piše na Vikipediji, cilj manifestacije je očuvanje tradicinalnog srpskog jela, kao i autentičnog načina pripremanja. 

Pihtije, kao tradicionalni specijalitet, doživljavaju renesansu, a Svrljig će ponovo biti epicentar okupljanja ljubitelja ovog ukusnog tradicionalnog jela


Tagovi

Pihtijada Svrljig Takmičenje Spremanje pihtija Krstovdan Bogojavljanje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...