• Mehanizacija
  • 18.02.2020. 11:00

Sa SUMP-om, saznajte kako da obnovite poljoprivrednu mehanizaciju

Ovaj skup SUMP organizuje sa željom da se poljoprivrednim proizvođačima na jednom mestu pruže sve relevantne informacije, kako o merama subvencionisane podrške Republike i Pokrajine, tako i o ponudi najznačajnijih mehanizatorskih kompanija.

Foto: Verica Matić
  • 92
  • 5
  • 0

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) organizuje konferenciju "Kako obnoviti mehanizaciju i opremu" sutra, 19. februara sa početkom u 17 časova, u Domu kulture u Rivici, ulica Maršala Tita broj 29, opština Irig.

SUMP konferencija: Kako da mladi poljoprivrednik kupi traktor?

Ovaj skup SUMP organizuje sa željom da se poljoprivrednim proizvođačima na jednom mestu pruže sve relevantne informacije, kako o merama subvencionisane podrške Republike i Pokrajine, tako i o ponudi najznačajnijih mehanizatorskih kompanija.

Ko su učesnici skupa?

O tome kako obnoviti mehanizaciju govoriće Vuk Radojević, sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, Biljana Petrović, direktorka Uprave za agrarna plaćanja, Đorđe Raković, direktor Granacijskog fonda AP Vojvodine i Ivana Pejović Ševrt, direktorka Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija.

Na Konfereniji će učestvovati i predstavnici vodećih mehanizatorskih kompanija koje se bave proizvodnjom, zastupanjem, distribucijom i prodajom  poljoprivredne mehanizacije i opreme.

U 2020. godini s novim traktorom: Poljoprivrednicima i do 800.000 dinara

Podsetimo da je u toku konkurs Ministarstva poljoprivrde za nabavku novih traktora. Podsticaj se ostvaruje na osnovu prihvatljivih investicija za nabavku novog traktora snage motora do 60kW (80, 46 KS), sa standardnim delovima, uređajima i opremom uključujući i pripadajuću traktorsku kabinu, a koji se prvi put koristi za izvođenje poljoprivrednih radova bilo da je reč o biljnoj ili stočarskoj proizvodnji. Zahtev se može podneti do 29. maja, a najviši iznos podsticaja koju korisnik može da ostvari je 800.000 dinara.


Tagovi

SUMP POljoprivredna Mehanizacija Vuk Radojević Biljana Petrović Đorđe Raković Ivana Pejović Ševrt


Autorka

Julijana El Omari

Julijana El Omari je diplomirani novinar, a svoju specijalnost pronašla je u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

SUMP

Gagarinova 16A, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 64 5693 777, e-mail: info@sump.rs web: http://sump.rs/