Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etno sajam
  • 27.11.2023. 13:30
  • Grad Beograd, Beograd

Sajam etno hrane i pića od 30. novembra do 3. decembra na Beogradskom sajmu

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude.

Foto: FB/Sajam etno hrane i pića
  • 151
  • 31
  • 0

Na Beogradskom sajmu će se od 30. novembra do 3. decembra organizovati Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način - "Sajam etno hrane i pića", stoji na sajtu Turističke organizacije Srbije

Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje.

"Skup će okupiti preko 300 izlagača, a osim promocije i prodaje na malo, cilj je sklapanje poslova i dogovora sa kupcima - restoranima, hotelima, trgovinskim lancima i izvoznicima, pronalaženje potencijalnih investitora u proizvodnju, kao i zaštita tradicionalnih proizvoda i receptura, poboljšanje kulture ishrane i zdravlja stanovništva, očuvanje tradicije i nacionalnog indentiteta", ističe sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju Privredne komore Srbije Aleksandar Bogunović.

Dodaje da je tokom prethodnih godina zabeleženo i povećanje broja proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, što doprinosi i unapređenju kulture ishrane i zdravlja stanovništva, očuvanju tradicije i kulturnog identiteta Srbije. Ističe da će ceo jedan štand na ovogodišnjem, 17. sajmu etno hrane i pića, biti posvećen domaćim proizvodima sa žigom "Čuvarkuća" koji dodeljuje PKS kao potvrdu domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta u okviru projekta "Stvarano u Srbiji".

Proizvodi visokog kvaliteta iz Srbije i regiona

Posetioci sajma biće u mogućnosti da probaju i kupe specifične, tradicionalne i visoko kvalitetne proizvode iz Srbije i okruženja.

"Na sajmu će biti predstavljeni brojni tradicionalni proizvodi, delikatesi od leskovačkog ajvara i sprže, kulen iz Bačkog Petrovca, Pirotske peglane kobasice, zanatskog piva od 100 odsto srpskih sirovina, neizostavnih kvalitetnih srpskih rakija i mnogobrojnih drugih kvalitetnih proizvoda po kojima smo poznati", rekao je Bogunović.


Tagovi

Sajam etno hrane i pića Prehrambeni proizvodi Nacionalni specijaliteti Tradicionalni proizvodi Aleksandar Bogunović Čuvarkuća Stvarno u Srbiji


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva