Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam pčelarstva
  • 02.08.2022. 16:30
  • Zlatiborski okrug, Prijepolje

Sajam pčelarstva u Prijepolju 6. avgusta

Pozivaju se lokalna udruženja pčelara kao i prodavci opreme da uzmu učešće u manifestaciji, a kotizacija je besplatna.

Foto: Depositphotos/AndreyCherkasov
  • 90
  • 12
  • 0

Tradicionalni XVII Sajam pčelarstva biće održan u Prijepolju 6. avgusta na prostoru platoа Doma Kulture. Generalni pokrovitelj Sajma je Turistička organizacija ovog grada.

Pozivaju se lokalna udruženja pčelara kao i prodavci opreme da uzmu učešće u manifestaciji, a kotizacija je besplatna, navodi se na sajtu SPOS-a.

Ranijih godina na ovom sajmu učestvovali su pčelari iz susednih zemalja, što je ovom događaju dalo međunarodni karakter. Brojni posetioci, imali su priliku da se upoznaju sa pčelinjim proizvodima kao i opremom koja je namenjena proizvođačima meda.

Na sajtu opštine navodi se Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. nadmorska visina teritorije opštine. Nadmorska visina je 557 metara, što ukazuje da se radi o brdsko-planinskom području. Područje se prostire na dve makro-geografske celine staro-vlaško-raške visije: Polimlje i Pešter.

Prema kazivanju pčelara, veruje da sa ovog područja dolazi kvalitetan med, pa se radi i na dobijanju oznake geografskog porekla.

Prijave za izlaganje, kako opreme tako i pčelinjih proizvoda najkasnije do 4. avgusta na broj telefona 064/875 6800.


Tagovi

Sajam pčelarstva Prijepolje Kotizacija Pčelari Kvalitet meda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...