Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem
  • 03.06.2016. 08:00

Sajam poljoprivrede i hrane - Agra 2016!

Ovogodišnja Agra u Gornjoj Radgoni, na dodiru Slovenije s Hrvatskom, Austrijom i Mađarskom, posebnu pažnju posvećuje Međunarodnoj godini mahunarki.

  • 637
  • 30
  • 0

Kompanija Pomurski Sejem iz Gornje Radgone tokom godine organizuje niz sajamskih manifestacija, od kojih je najpoznatiji Sajam poljoprivrede i hrane - Agra koji ima tradiciju dužu od pola veka.

Ovogodišnji 54. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam Agra u Gornjoj Radgoni, na dodiru Slovenije s Hrvatskom, Austrijom i Mađarskom, posebnu pažnju posvećuje Međunarodnoj godini mahunarki.

Ovogodišnji sajam biće održan 20-25. avgusta. Zemlja partner je Mađarska, a državne i regionalne nastupe imaće i mnoge druge zemlje. Agra će predstaviti sve ono što je potrebno za proizvodnju zdrave hrane, na način koji nije štetan za životnu sredinu, vrhunske prehrambene proizvode i kvalitetna vina.

Izložba slovenačkih autohtonih životinjskih rasa

U izložbama, kao i u organizaciji sajamskih stručnih skupova i prezentacija, učestvuju najistaknutije države, privredne komore, ekonomske i poljoprivredne institucije. Ekološkoj proizvodnji hrane, gazdovanju šumama i drvetom, poljoprivrednoj mehanizaciji za bezbedan i ekonomski prihvatljiv rad, pridružiće se i izložba životinja u štalama i na manježu, sa pratećim stručnim događajima. Biće, takođe, predstavljene slovenačke autohtone životinjske rase: goveda, konja, svinja, stoke sitnog zuba, a neće izostati ni izložbe pčelarstva, sitnih životinja, ribe u ribnjaku i psi rase Kraški ovčar.

Za sve posetioce, koji se poljoprivredom bave profesionalno ili iz hobija, namenjene su izložbe u glavnom sajamskom vrtu, permakulturnom vrtu, Gain samoodrživom vrtu, kao i na sajamskoj njivi gde će, osim sadnica voća i povrća, svi zainteresovani moći da vide baštenske trave, jestivi kukuruz, industrijsku konoplju, začinsko i aromatično bilje.

Oaza zelene poslovne mogućnosti predstaviće polje hmelja, izbor slovenačkih sadnica vinove loze, stare vrste jablana, kao i šumsko odnosno parkovsko drveće. Agru prate značajna stručna savetovanja, društveni susreti, pijace, degustacije, takmičenja i zabavni događaji. Bijenalno će se održati i 20. Međunarodni sajam ambalaže, tehnike pakovanja i logistike INPAK.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate Pomurski sejem putem maila: miran.mate@pomurski-sejem.si ili telefona: +3862 564 21 00.


Tagovi

Slovenija Manifestacija Agra Izložba životinja Sajam poljoprivrede i prehrane Savetovanja