Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 11.11.2015. 16:30

Sajam ruralnog turizma i privrede

Sajam ruralnog turizma i privrede održaće se 13. i 14. novembra 2015. godine u Edukativnom centru Pokrajinske vlade. Održaće se i dve panel diskusije na temu Regionalno bredniranje proizvoda i Ruralni turizam, lokalna industrija hrane i vinski sektor u funkciji razvoja destinacije.

  • 132
  • 4
  • 0

Sajam ruralnog turizma i privrede održaće se 13. i 14. novembra 2015. godine u Edukativnom centru Pokrajinske vlade Vojvodine, Industrijska 3, u Novom Sadu.

Sajam se održava u organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije - Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Svečano otvaranje predviđeno je za 13. novembar u 11 časova, gde će se učesnicima obratiti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Srđan Vezmar te direktor Edukativnog centra Pokrajinske vlade Vojvodine Budislav Medurić.

Osim predstavljanja dobitnika zaštitnog znaka "Regionalni brend Bačka", zatim izlagača sajma ruralnog turizma i privrede te Bačka Gastronomic and Wine Tasteing Show u sklopu kojega će se održati besplatna degustacija hrane i selekcije vina i rakije koje se proizvode na prostoru Bačke, u dva dana sajma održaće se i dve panel diskusije.

Prva diskusija na temu Regionalnog brendiranja održaće se 13. novembra od 11:30 do 12:30 časova. Koordinatorka projekta Ivana Pajić zadužena je za predstavljanje regionalnog brenda Bačka, dok će Monika Mumbalova sa Slovačkog univerziteta za poljoprivredu u Nitri, Fakulteta za evropske studije, govoriti o iskustvima Slovačke u regionalnom brendiranju. Za 13. novembar predviđeno je i potpisivanje Sporazuma o partnerstvu između Regionalne razvojne agencije Bačka i Slovačkog univerziteta za poljoprivredu u Nitri.

Za drugi dan Sajma, 14. novembra predviđena je panel diskusija pod nazivom Ruralni turizam, lokalna industrija hrane i vinski sektor u funkciji razvoja destinacije uz sledeće teme i sagovornike:

  • Fruška Gora i Dunav kao destinacija, Jasmina Beljan Iskrin, menadžer DMO Dunav
  • Imidž ruralnih krajeva, Branisav Vlaović, Poljoprivredni fakultet Novi Sad
  • Perspektive lokalne industrija hrane, Zoran Rajić - Državni sekretar, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite šivotne
  • Finansiranje ruralnog turizma i vinskog sektora kroz IPARD, Ivana Pajić, Sektor za ruralni razvoj Regionalne razvojne agencije Bačka

Sajam se završava 14. novembra u 14 časova.


Tagovi

Sajam ruralnog turizma Bačka Budislav Medurić Srđan Vezmar Regionalni brend Panel diskusije Rasim Ljajić Ivana Pajtić Monika Mumbalova Jasmina Beljan Iskrin Branislav Vlaović Zoran Rajić